29. září 2015 • 04:57

V Anglii hodnotí NEJ posily: Čech je skvělý, ale jsou i lepší

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech pomohl čistým kontem k výhře ArsenaluPetr Čech pomohl čistým kontem k výhře ArsenaluFOTO: Reuters

    Když byl definitivně stvrzen jeho přesun do Arsenalu, mluvilo se o přestupu roku. Po sedmi kolech Premier League je zřejmé, že brankář Petr Čech nezklamal. Právem se řadí mezi povedené letní posily, jejichž seznam sestavili britští experti. Zároveň ale na ty nejlépe hodnocené ztrácí. Na nejlepší posily top klubů v Anglii se podívejte v článku.

  • Nejlepší: Belgická hvězda a mladík

    Nejlepší známku 9/10 dostaly od britských fotbalových expertů jen dvě letní posily. Jednou z nich je Kevin de Bruyne, který přišel do Manchesteru City z Wolfsburgu za skoro dvě miliardy korun. V bohatém klubu zatím litovat nemusí, belgická hvězdička hned po svém příchodu zapadla do sestavy, navíc si připsala už tři zásahy.

    Skvěle hodnocený je zatím i mladík Anthony Martial, kterého ulovil z Monaka Manchester United. Většina expertů se sice podivovala nad přestupovou částkou 1,3 miliardy korun, ale francouzský reprezentant dal už čtyři góly.

    2436015:gallery:true:true

  • Vynikající: Dva zástupci United

    Jen o trochu horší známku než ti nejlepší (8/10) dostalo pět letních posil. Dvě z nich ukořistil Manchester United. Vydařily se mu příchody ofenzivního záložníka Memphise Depaye a pravého obránce Mattea Darmiana.

    Také konkurenční Manchester City má na kontě kromě příchodu „zlatého“ De Bruyneho další trefu. Je jí záložník Raheem Sterling, který si přestup z Liverpoolu doslova vytrucoval. Za City už dal dva góly a další připravil.

    Nečekaně dobrým tahem pak byl příchod mladíka Joea Gomeze do Liverpoolu. Přestože je mu teprve osmnáct let, prosadil se do základní sestavy a podává kvalitní výkony. To se dá říct i o jihokorejském reprezentantovi Son Heung-minovi, kterého získal v létě Tottenham.

    2435639:gallery:true:true

  • Výborní: Čech a pětice z Liverpoolu

    Petr Čech dostal od britských odborníků za své dosavadní působení v Arsenalu 7 bodů z desíti možných. Ubral mu určitě hned první zápas s West Hamem, ve kterém zavinil dva góly. Na druhou stranu, v dalších utkáních prokázal velmi slušnou formu.

    Stejnou známku jako český gólman má hned pět fotbalistů Liverpoolu. The Reds se podařily nákupy útočníků Christiana Bentekeho a Dannyho Ingse, záložníka Jamese Milnera, obránce Nathaniela Clyna a brankáře Ádáma Bogdána.

    Dobře hodnocené jsou také dvě posily Manchesteru United. Záložníci Morgan Schneiderlin a Bastian Schweinsteiger dostali za své dosavadní výkony rovněž sedmičku. Stejně jako obránce Tottenhamu Toby Alderweireld.

    2413009:gallery:true:true

  • Lepší průměr: Čechův nástupce i Pedro

    Do lepší poloviny bylo zařazeno dalších pět hráčů. Známku 6/10 dostal Asmir Begovič, brankář, který nahradil na pozici dvojky v Chelsea Petra Čecha. Kvůli zranění Thibauta Courtoise každopádně dostává hodně šancí. Stejně hodnocený je také útočník Pedro, jenž do londýnského klubu přišel z Barcelony.

    Na lepší průměr dosáhl také brankář Manchesteru United Sergio Romero, který dostával příležitosti na začátku sezony. Nyní už v brance řádí opět David de Gea. Šestku obdrželi také Nicolás Otamendi z Manchesteru City a Kevin Wimmer z Tottenhamu.

    2411971:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud