4. října 2015 • 18:50

Arsenal přejel United jasně 3:0, také Čech se vytáhl

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak jednoznačnou jízdu fotbalistů Arsenalu nikdo nečekal. Ve šlágru 8. kola Premier League přispěl k jejich jednoznačnému vítězství 3:0 nad Manchesterem United také brankář Petr Čech. Domácí nasázeli všechny branky soupeři v první dvacetiminutovce, když se dvakrát prosadil Alexis Sánchez a jednou se trefil Mesut Özil.



Pro Čecha to bylo dlouho hodně klidné utkání. „Mohl by se klidně opalovat na lehátku,“ tvrdil komentátor BBC Alan Green. Před přestávkou však ukázal svoji extratřídu.

V poslední akci před poločasem se kolem bránícího Metesackera otočil Anthony Martial a letní posila United za 1,3 miliardy korun pak nebezpečně vystřelila. Čech však nohou míč vytlačil mimo. Hosté v druhém poločase přidali na aktivitě, ale brankáře Arsenalu o 166. čisté konto v anglické lize nepřipravili.

"Od Čecha po Walcotta předvedli všichni naši hráči jen fantastické výkony," nešetřil chválou trenér Arséne Wenger po utkání. Vyjádřil se i ke kritice, která zněla na adresu jeho týmu kvůli nevyrovnaným výkonům. "Vedl jsem řadu silných týmů a žádný neodehrál 60 utkání v řadě a žádný z nich je neodehrál ve stejné formě. Musíte si zvyknout, že jsme jenom lidé," vzkázal novinářům.

Arsenal svého rivala v tabulce Premier League bodově dotáhl a patří mu druhé místo. Navíc vstřelil tři branky do sítě Manchesteru United poprvé od listopadu 2001. Bez debat šlo o nejpodařenější zápas "Kanonýrů" v této sezoně.

2447694:gallery:true:true

Lavička Manchesteru United včetně trenéra Louise van Gaala jen nevěřícně sledovala úvod zápasu na Arsenalu
Lavička Manchesteru United včetně trenéra Louise van Gaala jen nevěřícně sledovala úvod zápasu na Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud