6. října 2015 • 15:39

Nechte Čecha chytat víc! Shearer chválil jeho přínos pro Arsenal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posílat Petra Čecha do branky jen při zápasech v Premier League je chyba, Arsenal by ho měl využívat víc. V prestižním pořadu Match Of The Day analyzoval legendární anglický útočník Alan Shearer nedělní vítězství „Kanonýrů“ nad Manchesterem United 3:0. Právě šachování se sestavou stojí za tím, proč Arsenal má zatím obrovské výkyvy ve výsledcích i výkonech.



Po sledovaném šlágru Premier League se nejvíc rozebíral přinos autora dvou gólu Alexise Sáncheze a Theo Walcotta, který přihrál na dvě trefy. Zapomínat by se nemělo podle Shearera také na Čecha.

„Měli by vždy vybrat nejlepší možnou sestavu, tedy i nejlepšího brankáře. V neděli tak učinili, a ačkoliv měl Čech jen jeden zákrok, byl mimořádně důležitý,“ připomněl pro BBC okamžik z konce prvního poločasu. Čech se vytáhl proti útočníkovi Anthonymu Martialovi, kterému v největší šanci United vykopnul míč mimo.

2447694:gallery:true:true

„Gunners vedli o poločase 3:0, ne jen 3:1. S takovým skóre se mohla druhá půle vyvíjet úplně jinak,“ připomněl Shearer, že Čech dokázal vzít United i jen záblesk naděje na zvrat. Čech potvrdil, že se nachází ve větší pohodě než jeho obvyklý náhradník David Ospina.

Ten ho nahradil v sestavě při obou zápasech Arsenalu v základní skupině Ligy mistrů, které anglický velkoklub překvapivě prohrál. Minulý týden proti Olympiakosu Pireus si navíc dal Ospina vlastní gól.

Wenger schytal za tento tah kritiku a proti rotaci brankářů stojí i jiný argument. Podle statistického serveru Opta má Čech úspěšnost zákroků 82 % - nejvíc ze všech brankářů v Premier League. Změní názor? Shearer by to doporučoval. „Když je Arsenal v plné zbroji, je radost jeho hru pozorovat,“ prohlásil.

 

2413172:gallery:true:true

Vždy na místě! Brankář Arsenalu Petr Čech udržel proti Manchesteru United čisté konto.
Vždy na místě! Brankář Arsenalu Petr Čech udržel proti Manchesteru United čisté konto.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud