8. října 2015 • 22:00

POTVRZENO! Fanoušci jásají, Klopp se upsal Liverpoolu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Liverpoolu je Němec Jürgen Klopp. Vedení klubu dnes potvrdilo, že se s osmačtyřicetiletým bývalým koučem Dortmundu dohodlo na podmínkách angažmá a Klopp podepsal smlouvu. Na lavičce desátého celku Premier League nahradí v neděli odvolaného Brendana Rodgerse.



Klopp dnes přiletěl do Liverpoolu a v sídle klubu se s vedením "Reds" dohodl na podrobnostech. Očekává se, že jeho asistency budou jeho někdejší spolupracovníci z Dortmundu Željko Buvač a Peter Krawietz. Podrobnosti kontraktu budou oficiálně oznámeny v pátek, klub na 11:00 SELČ svolal tiskovou konferenci.

Klopp si získal velké renomé v Dortmundu, s nímž během sedmi let vyhrál dvakrát bundesligu, jednou německý pohár a postoupil i do finále Ligy mistrů. Po minulém ročníku charismatický kouč Borussii na vlastní žádost opustil. Předtím ještě Klopp v letech 2001-2008 vedl jiný německý celek Mohuč.

Liverpool je po osmi kolech v anglické lize až desátý, ačkoli Rodgers před sezonou přivedl posily za více než 100 milionů eur (asi 2,7 miliardy korun). Angažování populárního Kloppa si hodně přáli i fanoušci klubu z Anfieldu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud