8. října 2015 • 22:00

POTVRZENO! Fanoušci jásají, Klopp se upsal Liverpoolu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Liverpoolu je Němec Jürgen Klopp. Vedení klubu dnes potvrdilo, že se s osmačtyřicetiletým bývalým koučem Dortmundu dohodlo na podmínkách angažmá a Klopp podepsal smlouvu. Na lavičce desátého celku Premier League nahradí v neděli odvolaného Brendana Rodgerse.



Klopp dnes přiletěl do Liverpoolu a v sídle klubu se s vedením "Reds" dohodl na podrobnostech. Očekává se, že jeho asistency budou jeho někdejší spolupracovníci z Dortmundu Željko Buvač a Peter Krawietz. Podrobnosti kontraktu budou oficiálně oznámeny v pátek, klub na 11:00 SELČ svolal tiskovou konferenci.

Klopp si získal velké renomé v Dortmundu, s nímž během sedmi let vyhrál dvakrát bundesligu, jednou německý pohár a postoupil i do finále Ligy mistrů. Po minulém ročníku charismatický kouč Borussii na vlastní žádost opustil. Předtím ještě Klopp v letech 2001-2008 vedl jiný německý celek Mohuč.

Liverpool je po osmi kolech v anglické lize až desátý, ačkoli Rodgers před sezonou přivedl posily za více než 100 milionů eur (asi 2,7 miliardy korun). Angažování populárního Kloppa si hodně přáli i fanoušci klubu z Anfieldu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud