9. října 2015 • 11:39

Liverpool vítal Kloppa. Jsem Normal One, rýpl si kouč do Mourinha

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp má za sebou oficiální uvítání i první tiskovou konferenci. A podle vlastních slov se hodlá okamžitě pustit do práce. Jaký styl chce svému týmu ordinovat a kam by ho chtěl dotáhnout? A jak si rýpl do Josého Mourinha? Na Kloppovy výroky i další zajímavosti a fotky se podívejte v článku.



Klopp: Můžeme vyhrát titul

11:35 - Tisková konference Jürgena Kloppa je u konce. „Věřím, že za své působení v Liverpoolu titul v Premier League získám,“ zakončil německý kouč.

11:30 - „Dnes ráno jsem se probudil a byl jsem trenérem Liverpoolu. Je to šílené, jsem fakt normální trenér. Když jsem odcházel z Dortmundu, řekl jsem, že není tak důležité, co si o vás lidé myslí, když přicházíte, ale to, co si myslí, když odcházíte,“ připomněl Klopp svůj postoj.

Klopp si rýpl do Mourinha

11:25 - Jak by se Jürgen Klopp popsal? „Nechci se moc popisovat. Jsem normální chlap. Všichni mě znáte. Možná, jsem Normal One?“ pobavil trenér Liverpoolu v narážce na trenéra Chelsea Josého Mourinha, který se při své první tiskové konferenci v Anglii popsal jako The Special One.

VIDEO | „Jsem Normal One,“ pobavil Klopp

 

Byl v šatně i na stadionu

11:20 - Jürgen Klopp se podíval do šatny Liverpoolu a seznámil se i s trávníkem a prostředím na stadionu Anfield.

V přestupech má první i poslední slovo

11:15 - V médiích se před Kloppovým příchodem do Liverpoolu hodně mluvilo o tom, že jeho podmínkou bylo, že bude mít pod kontrolou přestupy. To osmačtyřicetiletý kouč potvrdil, ale prý to nebyla potíž.

„Nebyl to problém, mluvili jsme o tom jen chvíli. Stačí mi, že budu mít u přestupů první a poslední slovo. Nejsem génius, nevím více než zbytek světa. Potřebuji lidi, kteří mi dají perfektní informace. Chceme se bavit pouze o velmi dobrých hráčích,“ nastínil Klopp.

11:14 - Jürgen Klopp rozdává na tiskové konferenci úsměvy na všechny strany.

Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp působil na tiskové konferenci velice uvolněným dojmemFoto Reuters

11:10 - Může Liverpool vyhrát Premier League? „Největší problém Liverpoolu je, že v Anglii je vždy šest, sedm klubů, které mohou Premier League vyhrát. Radovat se může jen jeden, ostatní jsou zklamaní,“ nepřekvapil Klopp.

„Musíme začít budovat, tohle je začátek. Může to být dobrý moment pro restart. Musíme se soustředit na sebe a věřit si,“ doplnil nový trenér Liverpoolu.

11:05 - „Ze všeho nejdříve bych se chtěl omluvit za svoji angličtinu,“ začal Klopp oficiální tiskovou konferenci. „Jsem velmi hrdý, že jsem v Liverpoolu. Je to pro mě perfektní další krok v kariéře,“ tvrdil bývalý kouč Mainzu a Borussie Dortmund.

Zpráva pro fanoušky Liverpoolu

10:45 - Zpráva pro fanoušky Liverpoolu od Jürgena Kloppa? „Musíme se změnit z pochybovačů na věřící. Teď!“ usmíval se charismatický kouč v rozhovoru pro klubovou televizi.

 

10:35 - Ani ne za půl hodiny by měla oficiální tisková konference Jürgena Kloppa začít. V Liverpoolu je již vše připraveno a novináři čekají na nového kouče.

 

10:25 - Přečtěte si blog redaktora deníku Sport Jana Vacka k příchodu Jürgena Kloppa do Liverpoolu. Je německý bouřlivák tím pravým?

10:15 - „Byl to bláznivý den,“ řekl o čtvrtku Jürgen Klopp. Na fotce zrovna odjíždí z liverpoolského letiště do klubového centra.

Trenér Jürgen Klopp opouští liverpoolské letiště a míří do klubového centraFoto Reuters

10:00 - Z Kloppova příchodu do Liverpoolu má velkou radost i bývalá opora anglického klubu John Arne Riise, který s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů.

„Jsem tak nadšený Kloppovým podpisem! Čas udělat z Anfieldu místo, kterého se budou opět bát. Přineste zpět staré dobré dny. Dobré časy,“ napsal na Twitter.

 

Rozhovor pro klubovou televizi

9:45 - První velký rozhovor dal Jürgen Klopp ještě před oficiální tiskovou konferencí. Obsáhle mluvil pro klubovou televizi LFC TV.

„Jsem v Liverpoolu, protože věřím v potenciál týmu. V tuto chvíli nejsme nejlepší tým na světě, ale koho to zajímá? Chceme být nejlepší na světě v budoucnu. Jsou zde problémy, které musíme vyřešit. Máme dobré obránce, záložníky i útočníky. První zápas hrajeme s Tottenhamem. Musíme být jeden tým,“ řekl Klopp.

„Neříkám, že proti Tottenhamu uvidíte nový Liverpool. Ale doufám, že tam kousek z nového Liverpoolu bude. Tyto věci ovšem potřebují čas,“ dodal německý trenér.

Jaký fotbal chce Klopp s Liverpoolem hrát? „Divoký. V tuto chvíli hrají nejlepší kluby na světě fotbal založený na držení míče. Rád se na to dívám, ale žádný tým nemůže tímto style začínat. První věc je mít stabilní defenzivu. Zkusíme být tým, který bude těžké porazit,“ tvrdil.

Trenér Jürgen Klopp podepsal smlouvu s LiverpoolemFoto liverpoolfc.com

9:00 - Dortmund popřál svému bývalému kouči hodně štěstí v dalším angažmá na Twitteru vtipným způsobem.

 

Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na své první tiskové konferenci v klubu¨mluvil zapáleně
Nový trenér Liverpoolu Jürgen Klopp na své první tiskové konferenci v klubu¨mluvil zapáleně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud