23. října 2015 • 15:26

Rosický? V novém roce, řekl Wenger. Čechovi odpadl konkurent

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Petra Čecha se stává nepostradatelná opora Arsenalu, naopak Tomáš Rosický si na nástup do akce ještě musí počkat. Trenér Arséne Wenger se na páteční tiskové konferenci před sobotním utkání s Evertonem (18:30) vyjádřil k situaci aktuálních marodů v jeho týmu. U Rosického připustil, že k dispozici bude nejspíš až v období okolo Nového roku, nikoliv v průběhu listopadu, jak zněly optimistické prognózy.



Petr Čech si za Arsenal v týdnu poprvé zachytal v Lize mistrů a s Bayernem mu to šlo báječně. Dosud ho v pohárových duelech nahrazoval David Ospina, nicméně to v nejbližších týdnech nehrozí. Kolumbijský reprezentant kvůli problémům s ramenem bude ještě nějakou dobu absentovat.

"Ospina není připravený pro naše nadcházející ligové utkání. Nejspíš bude chybět až do příští reprezentační pauzy," sdělil na stránkách klubu trenér Arséne Wenger. Ta je na programu zhruba v polovině listopadu, do té doby čeká Arsenal ještě pět zápasů. Velmi pravděpodobně tedy všechny odchytá Petr Čech.

Do zápasů ještě stále není připravený Tomáš Rosický . Český kapitán se zotavuje po operaci kolene, zatím nabírá kondici v rámci individuálního tréninkového programu. Na pořádný zápřah si ještě musí chvíli počkat. "Můžete napsat, že zhruba okolo Nového roku," zodpověděl Wenger dotaz na nástup Rosického, Wilshera a Welbecka.

Arsenalu se celkově začínají kupit i další zranění. Tým do nadcházející reprezentační pauzy přišel o Aarona Ramseyho, kvůli problémům s kotníkem není na sobotu k dispozici ani španělský záložník Mikel Arteta.

"Ramsey byl na rentgenu a je mimo hru. Stejně jako Bale hráli za reprezentaci Walesu proti Andořře, ačkoliv už měli jistý postup. O tom já nerozhoduji, ale oba na start v utkání doplatili," naznačil 66letý stratég, že by oba hráče startu v národním dresu ušetřil.

Arsenal v sobotu hostí od 18:30 Everton, utkání můžete sledovat na iSport.cz od 18:30 ONLINE.

2460205:gallery:true:true

2447694:gallery:true:true

2442380:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud