24. října 2015 • 04:30

Anglie bez zimní pauzy? Zlo, říká Van Gaal. Neměnit! žádá Wenger

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to velké specifikum Premier League. Anglická fotbalová liga nezná zimní spánek, naopak se během několika dnů odehrají hned čtyři zápasy. Náročný program má již mnoho let spoustu kritiků, ale také pevných zastánců. Do první skupiny patří například trenér Manchesteru United Louis van Gaal, druhou reprezentuje kouč Arsenalu Arséne Wenger.



Zatímco například německá bundesliga končí před Vánocemi a začíná až kolem 20. ledna, program v Premier League se během svátků pořádně zhustí. V termínu od 19. prosince do 3. ledna odehraje každý tým čtyři zápasy. To je skutečně velký nápor.

Když fotbalisté v ostatních top evropských ligách odpočívají, hráči Premier League spotřebují v tomto období mnoho sil. To se nelíbí trenérovi Manchesteru United Van Gaalovi.

„Myslím, že je to největší zlo anglické fotbalové kultury. Není to dobré pro anglické týmy ani pro národní tým,“ tvrdí nizozemský kouč. „Jak dlouho Anglie nic velkého nevyhrála? Je to tím, že jsou hráči na konci sezony vyčerpaní,“ dodává Van Gaal.

Manažer konkurenčního Arsenalu Arséne Wenger, který v Premier League trénuje již od roku 1996, má ale jiný názor. „Je to tradice, která k anglickému fotbalu patří. Pokud se to změní, budu plakat,“ říká doslova.

Smutní by byli určitě i fanoušci, kteří tradiční „zimní“ zápasy zbožňují.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud