30. listopadu 2015 • 13:11

Neskutečný postřeh! Skvělý Čech ani nevěděl, že vychytal spoluhráče

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0

Rekord Davida Jamese v počtu nul v anglické Premier League je pro Petra Čecha trochu zakletý. Český brankář sice o víkendu opět držel Arsenal výbornými zákroky, ale jeden míč mu za zády skončil. Díky jeho postřehu ale Kanonýři získali alespoň bod za remíz 1:1. Nejdůležitější zásah předvedl především v 70. minutě, kdy vyškrábl hlavičku dezorientovaného spoluhráče Gabriela.



„Byl to zřejmě nejlepší zákrok, jaký jsem v celé sezóně viděl. Neskutečný postřeh Čecha ,“ vychvaloval českého brankáře po duelu bývalý obránce Norwiche Greg Downs. „Při té hlavičce jsem toho moc neviděl, ale naštěstí jsem stihl zakročit. Ani jsem nevěděl, kdo to hlavičkoval,“ popisoval skvělý zákrok Čech na svém webu.

2510162:gallery:true:true

Arsenal v zápase vedl od 30. minuty, kdy se trefil Mesut Özil, jenže domácí chvilku před poločasem dokázali vyrovnat. „Prvních 35 minut jsme zápas kontrolovali, ale soupeř se bohužel tím gólem vrátil do zápasu. Ve druhé půli nás potkala další zranění a nakonec nám chyběla energie na to, abychom dali vítězný gól,“ přemítal Čech.

Toho ani tak nemrzel stále nedohnaný Jamesův rekord, jako bodová ztráta a především další zranění spoluhráči. „Díky smolné sérii zranění nemáme příliš možností rotace hráčů a dnes to bylo vidět. Posledních patnáct minut už nám trochu chyběly síly,“ přiznal český brankář.

V neděli se zranili hned tři jeho parťáci: Laurent Koscielny si pochroumal kyčel, Alexis Sánchez musel opustit hřiště kvůli nataženému stehennímu svalu a Santi Cazorla má problém s kolenem. Na marodce už jsou navíc Arteta, Coquelin, Walcott, Welbeck, Wilshere a Rosický .

2509571:gallery:true:true

2510121:gallery:true:true

2510106:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud