1. prosince 2015 • 13:03

Nové HNÍZDO pro Chelsea! Klub chce zvětšit stadion za 23 miliard

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Chelsea požádala o stavební povolení na radikální rekonstrukci Stamford Bridge. Úřadující anglický mistr plánuje zrenovovat svůj stávající stadion a zvýšit jeho kapacitu z 41 600 na 60 000 míst. Podívejte se, jak by jeho nová podoba mohla vypadat.



Plánovací proces bude podle Chelsea trvat do konce této sezony. Klub chce výrazně zmodernizovat vzhled stadionu, při rekonstrukci by tak musela být část komplexu Stamford Bridge zbourána.

Chelsea by v době přestavby arény musela hrát domácí zápasy v azylu, stejně jako Tottenham prý už jedná s anglickou asociací o pronájmu Wembley, možností je i ragbyový stadion Twickenham.

Vize radikálně přestavěného stadionu fotbalové Chelsea
Vize radikálně přestavěného stadionu fotbalové Chelsea

Podle plánů klubu by se Chelsea vrátila na Stamford Bridge v roce 2020, celá přestavba by měla přijít na 600 milionů liber (asi 23 miliard korun).

Britský Daily Mail v souvislosti s plány na novou podobu stadionu a nutnosti na čas opustit Stamford Bridge zmiňuje, že aby klub příliš nenaštval fanoušky, slibuje zachování stejných jmen tribun i možnost ponechání si stávajícího místa.

Novou podobu stadionu pro Chelsea navrhla kancelář Herzog & de Meuron, která se proslavila stavbou Allianz Areny, kde hraje Bayern Mnichov, nebo olympijského Ptačího hnízda v Pekingu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud