3. prosince 2015 • 04:30

TOP 10 posil pro Arsenal: Hvězda Realu i zázračný talent ze Srbska

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalové hvězdy, které chce do svého týmu ArsenalFotbalové hvězdy, které chce do svého týmu ArsenalFOTO: Koláž iSport.cz, Profimedia.cz

    Trenér Arséne Wenger nestačí počítat padlé, v Arsenalu má momentálně deset hráčů na fotbalové neschopence. Londýnský klub hodlá početnou marodku vyřešit razantním posilováním v zimním přestupovém období. Kdo by se mohl stát spoluhráčem Petra Čecha a Tomáše Rosického? Nabízíme přehled deseti žádaných fotbalistů, které má Arsenal na seznamu podle britského Daily Telegraph.

  • Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund)

    25 let, záložník, Německo

    Ilkay Gundogan Ilkay GundoganFoto Reuters

    Na svůj mladý věk jde o zkušeného hráče. Oporu Dortmundu a reprezentanta, s Německem došel v roce 2012 do semifinále mistrovství Evropy. Wengerovi by se náramně hodil do středové řady, kde může zastat prakticky všechny posty. Mohl by nahradit momentálně zraněného Francise Coquelina, spolehlivý defenzivní štít Arsenalu.

  • Adrien Rabiot (PSG)

    20 let, záložník, Francie

    Adrien Rabiot Adrien RabiotFoto Reuters

    Ideální typ pro Arséne Wengera, jeden z největších talentů ve Francii. Adrien Rabiot je původní rolí vytáhlý, teprve dvacetiletý střední záložník. V sestavě PSG dokáže naskočit vepředu místo Ezequiela Lavezziho, stejně tak hlouběji místo Thiaga Motty uprostřed pole. Je otázkou, jak by se v tak mladém věku srovnal s tlakem v Premier League.

  • Riechedly Bazoer (Ajax)

    19 let, záložník, Nizozemsko

    Riechedly Bazoer Riechedly BazoerFoto EPA

    Mladý talent odmítl přestup do Arsenalu už v šestnácti letech, kdy se rozhodl pro
    fotbalový růst v mateřské zemi. V Ajaxu z něj roste velká opora, letos nastoupil od
    začátku do všech zápasů, než si v listopadu poranil stehenní sval. Dokáže také nastupovat na více postech, nejčastěji jako defenzivní štít uprostřed pole. Jeho hlavní předností je velký přehled a kvalitní rozehrávka.

  • Lars Bender (Bayer Leverkusen)

    26 let, záložník, Německo

    Lars Bender Lars BenderFoto Profimedia.cz

    Další defenzivní záložník, tentokrát více zkušený německý reprezentant. Bendera chtěl Wenger z Bayeru Leverkusen uloupit už před několika lety, ale neuspěl. Klubové opoře vyprší stávající kontrakt až za tři a půl roku, tím pádem by pro Arsenal byl dost drahým zbožím.

  • William Carvalho (Sporting Lisbon)

    23 let, záložník, Angola

    William Carvalho William CarvalhoFoto Reuters

    Opět hráč použitelný jako štítový středák, oproti ostatním posazený víc do defenzivy. Mladého kapitána Sportingu chce víc klubů, v Arsenalu by měl nastupovat na pozici, kde klub trápí velký počet marodů.

  • Karim Benzema (Real Madrid)

    27 let, útočník, Francie

    Karim Benzema Karim BenzemaFoto Reuters

    O jednom z nejlepších útočníků na světě se v souvislosti s Arsenalem hovořilo už v létě, francouzský reprezentant ale nakonec podepsal novou smlouvu v Realu Madrid. Benzema v současné době řeší především osobní problémy, čelí obvinění v souvislosti s vyšetřováním případu vydírání spoluhráče z národního týmu Mathieua Valbueny. Wengerovi se ale jeho hra líbí, útočníka Benzemova formátu by v týmu uvítal jistě hned.

  • Vincent Koziello (Nice)

    20 let, záložník, Francie

    Vincent Koziello Vincent KozielloFoto ČTK/AP

    V dresu Nice odehrál pouze 21 utkání, přesto už stihl upoutat pozornost skautů Arsenalu. Drobný hračička dokáže zastat všechny ofenzivní posty v záloze, patří k rychlým a velmi šikovným hráčům. Ze strany fanoušků soupeřů čelí kvůli své drobné postavě častým posměškům.

  • Ruben Neves (Porto)

    18 let. záložník, Portugalsko

    Ruben Neves Ruben NevesFoto EPA

    Velmi ceněný defenzivní záložník, mladý supertalent má hodotu okolo 22 milionů liber (836 milůionů korun). V Portu se mu nebáli dát velký prostor a v pouhých osmnácti letech je z něj klíčový hráč. Jeho největší zbraní je výtečná rozehrávka a rychlý přechod do útoku. Velký zájem o něj projevují i jiné kluby, například Chelsea a Liverpool.

  • Andrija Živkovič (Partizan Bělehrad)

    19 let, křídlo, Srbsko

    Andrija Živkovič Andrija ŽivkovičFoto Reuters

    Je nejmladším hráčem v historii srbské reprezentace, debutoval už v 17 letech a třech měsících. V pouhých devatenácti letech už plní v Partizanu Bělehrad funkci kapitána. Jedná se o unikátní talent, mimořádně technicky nadaný odvážný driblér, často rozdílový hráč. Po "srbském Messim" hodně pokukují i v Chelsea.

  • Alexandre Pato (Corinthians)

    26 let, útočník, Brazílie

    Alexandre Pato Alexandre PatoFoto Profimedia.cz

    V roce 2006 vlétl do evropského fotbalu v dresu AC Milán jako uragán, prorokovala se mu jedinečná budoucnost. Jeden z největších talentů světového fotbalu ale výrazně polevil, o deset let později šel s výkonností dolů. Vrátil se do rodné Brazílie, toulá se po hostováních. Pokusí se o velký comeback v Premier League?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud