26. prosince 2015 • 16:15

José, máte zájem? United jsou pro smích, Van Gaala potopili krajané

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud manažer Louis van Gaal dostane v Manchesteru United padáka, bude na výpovědi svítit i „nizozemské razítko“. Pod porážkou „rudých ďáblů“ na půdě Stoke 0:2 totiž jsou podepsaní i krajané manažera - Depay a Blind. Jejich výkony byly bídné a United jsou po sedmém zápase bez výhry celé Anglii pro smích.



Tak tomu se říká dokonalý podraz. Útočník Wayne Rooney sice ještě na Štědrý den prohlašoval, že všichni hráči jsou hrdí na to, že mohou kopat za United a všichni stojí za trenérem, jenže realita na hřišti Stoke vypadala jinak.

Rooney zůstával dlouho jen mezi náhradníky, kde jej navíc fotografové zachytili vysmátého s pusou od ucha k uchu. Z dění na trávníku moc důvodů k úsměvu „rudí ďáblové“ neměli. Jejich výkon byl bídný.

Zmar korunoval před prvním gólem Depay. Ten se ocitl na místě levého obránce, kde chtěl hlavou odehrát míč svému brankáři, jenže mu chyběla razance. Toho využil Johnson a předložil na penaltu tutovku Krkičovi. Ten se zblízka nemýlil.

Depay by se nejradši neviděl, věděl, že právě hrubkou odstřelil svého krajana z lavičky. Van Gaal vše na lavičce sledoval s ustaranou tváří, bylo znát, že mu není zrovna dobře po těle. V poločase pak stáhl Depaye ze hry a na plac šel Rooney,

Levý obránce Blind pro změnu namazal do šance domácímu Arnautovičovi, ale ten příležitost zahodil. Kanonýr Stoke si ale gól připsal, když napálil z hranice vápna míč parádně k tyči po zblokovaném trestném kopu. V tu chvíli už Van Gaal věděl, že je s United hodně zle.

Lineker se Van Gaalovi omlouval dopředu

A fanoušci konkurentů si to užívali. Stačilo se podívat na sociální sítě. „Chce to trochu důvěry, když udělají United čtyřicet bodů, tak se zachrání,“ rýpal do United jeden z nich. Další byl realistický. „Takhle špatné to nebylo ani za Moyese,“ připomněl bídné výsledky předchozího manažera.

Další z fans naráželi na přestřelku nizozemského manažera s novináři, které kouč vyzval k omluvě. Jakmile se na sociálních sítích objevila fotka slavícího Arnautoviče, přidal jeden z příznivců štiplavý komentář. „Marko by se měl Van Gaalovi omluvit, to gesto bylo hodně neuctivé,“ napsal fanoušek. „Žádám omluvu od LVG. To je nesnesitelné,“ doplnil další.

Na Nizozemcův účet se bavil i legendární Gary Lineker, který rozebírá duely Premier League v pořadu BBC Match of the Day. "Rád bych se omluvil panu Van Gaalovi dopředu za všechno, co bych mohl dneska říct," napsal si na twitter.

Jiný z fandů pro změnu přehrával, že už vedení z Old Trafford volá José Mourinhovi . „Ahoj José… Ano? Chcete práci v Manchesteru? Jistě! Řekněte si, jaký chcete plat,“ uvedl.

Další spekulovali, že by bylo nejlepší zavolat Van Gaalovi taxi už během zápasu, utkání měl dokoučovat někdo jiný. To se sice nestalo a United prohráli 0:2, vedení klubu z Old Trafford má určitě o čem přemýšlet.

Útočník Stoke Marko Arnautovič slaví gól v síti Manchesteru United. "Rudí ďáblové" prohráli 0:2.
Útočník Stoke Marko Arnautovič slaví gól v síti Manchesteru United. "Rudí ďáblové" prohráli 0:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud