28. prosince 2015 • 04:30

DESET hráčů, kteří v zimě rozvíří Anglii: Loví Chelsea i United

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Zimní přestupové období bude v Anglii hodně zajímavé, i když nebudou přestupovat největší hvězdyZimní přestupové období bude v Anglii hodně zajímavé, i když nebudou přestupovat největší hvězdyFOTO: Koláž iSport.cz

    V létě utrácely anglické kluby za posily nejvíce v historii a i v zimním přestupovém období se máme na co těšit. Největší hvězdy pravděpodobně přestupovat i kvůli evropským pohárům nebudou, ale přesto je trh velmi zajímavý. K dispozici jsou talenti i podzimní ligové komety. Podívejte se na DESET hráčů, kteří by mohli v zimě rozvířit fotbalovou Anglii.

  • Saido Berahino

    Útočník, 22 let

    Klub: West Bromwich Albion
    Zájemci: Tottenham, Chelsea, Manchester United

    Saido Berahino (vpravo) Saido Berahino (vpravo)Foto Reuters

    Velký talent, anglický mládežnický reprezentant, ale také průšvihář. Berahino si chtěl už v létě vydupat přestup za lepším, ale klub mu to zatrhl a dvaadvacetiletý fotbalista se nakonec musel omluvit. Zatím ale nezáří tak jako v minulých sezonách, za třináct zápasů vstřelil tři góly.

    I proto by na něm West Bromwich v zimě možná rád vydělal. Zájem o mladého střelce mají Manchester United i Chelsea, favoritem je ale Tottenham, který o Berahina usiluje už dlouho. Právě ke „Kohoutům“ chtěl v létě přestoupit za každou cenu.

  • Alex Teixeira

    Záložník, 25 let

    Klub: Šachtar Doněck
    Zájemci: Chelsea, Juventus, PSG

    Alex Teixeira (vpravo) Alex Teixeira (vpravo)Foto Reuters

    Ve 26 zápasech dal letos 26 gólů. Na záložníka parádní bilance. Alex Teixeira je navíc i skvělým hráčem do kombinace, což dokázal i proti Realu Madrid či PSG ve skupině Ligy mistrů. Velký zájem o něj má Chelsea, musela by ale zaplatit vysokou částku kolem 29 milionů liber (přes 1 miliardu korun). Soupeřit navíc bude s Juventusem i PSG.

  • Loic Rémy

    Útočník, 28 let

    Klub: Chelsea FC
    Zájemci: Crystal Palace, Southampton, Swansea, Aston Villa, Sunderland

    Loic Rémy Loic RémyFoto Reuters

    Góly střílet umí, jenže šancí dostává v Chelsea jen velmi málo. Proto Loic Rémy uvažuje o odchodu, chtěl by si totiž zahrát za Francii na EURO 2016. V Premier League je o něj obrovský zájem, hodně o něj stojí hlavně Crystal Palace.

  • Jan Kirchhof

    Záložník, 25 let

    Klub: Bayern Mnichov
    Zájemce: Sunderland

    Jan Kirchhof Jan KirchhofFoto Profimedia.cz

    Po skvělých výkonech v Mainzu ho v létě 2013 koupil Bayern Mnichov, do nabité sestavy giganta se ale Kirchhof nedokázal prosadit. Nepomohlo ani hostování v Schalke. Pro Sunderland, který má o něj nyní velký zájem, by ale mohl být velkou posilou v boji o záchranu. Navíc vyjde levně, Bayern ho nepotřebuje a v létě mu končí smlouva.

  • Charlie Austin

    Útočník, 26 let

    Klub: QPR
    Zájemci: Leicester City, Sunderland

    Charlie Austin Charlie AustinFoto wikipedia.org

    V minulé sezoně patřil i v týmu QPR, který nakonec sestoupil, k nejlepším střelcům Premier League. I přes mnoho letních spekulací zůstal klubu věrný a střílí góly ve druhé anglické lize. Také v tuto chvíli hlásí, že změnu nutně nevyžaduje, v nejvyšší soutěži o něj ale zájem je. Například první Leicester by musel Austina lákat.

  • Bafétimbi Gomis

    Útočník, 30 let

    Klub: Swansea
    Zájemci: Newcastle, Sunderland

    Bafétimbi Gomis Bafétimbi GomisFoto Profimedia.cz

    Stejně jako celé Swansea zažil skvělý úvod sezony, pak se ale svezl s krizí týmu. Přesto je Gomis klíčovým hráčem „Labutí“ a zároveň jeho střelecké schopnosti budí zájem ostatních. Francouz má totiž ve smlouvě klauzuli, zájemce ho může za 7 milionů liber (255 milionů korun) vykoupit. Zájem má Newcastle, útočníka nutně potřebuje i Sunderland, který bude určitě dost nakupovat.

  • Steven Naismith

    Záložník, 29 let

    Klub: Everton
    Zájemci: Norwich, Aston Villa, Newcastle

    Steven Naismith Steven NaismithFoto Reuters

    Univerzální záložník či útočník se jen těžko smiřuje s tím, že v Evertonu nedostává tolik prostoru, kolik by si představoval. Mnoho klubů v Premier League by na něm přitom stavělo. Příkladného bojovníka chtějí hlavně týmy hrající o záchranu, v létě za skotského fotbalistu nabízel Norwich 8 milionů liber (292 milionů korun). Nyní je ochoten nabídku zopakovat a přidá se nejspíš i Aston Villa a Newcastle.

  • Aleksandr Kokorin

    Útočník, 24 let

    Klub: Dynamo Moskva
    Zájemci: Arsenal

    Aleksandr Kokorin Aleksandr KokorinFoto Reuters

    Arsenal s největší pravděpodobností v zimě posílí útok, hvězdná jména ale nečekejte. Jednou z možných posil je ruský útočník Aleksandr Kokorin, který by přišel hlavně jako rozšíření kádru a variant při neustálých zraněních Dannyho Welbecka. V létě mu v Dynamu Moskva končí smlouva, takže by londýnský klub nevyšel draho.

  • Andros Townsend

    Záložník, 24 let

    Klub: Tottenham
    Zájemci: Watford, Aston Villa, Southampton, Newcastle, Bournemouth

    Andros Townsend Andros TownsendFoto Reuters

    Občas mívá záblesky geniality, díky kterým si připsal i pár startů v anglické reprezentaci. Jenže zároveň má velký problém předvádět výborné výkony dlouhodobě. Tottenhamu tak nejspíš došla trpělivost a je ochoten Townsenda pustit. Londýnský klub je otevřený k hostování i prodeji, záleží na nabídce. Zájemců je dost.

  • Demarai Gray

    Křídlo, 19 let

    Klub: Birmingham
    Zájemci: Arsenal, Liverpool, Leicester, Southampton, Crystal Palace, Bayern Mnichov

    Demarai Gray Demarai GrayFoto Profimedia.cz

    Leicester v létě za talentované křídlo nabídl přes 170 milionů korun, ale neuspěl. Demarai Gray je totiž považován za jeden z největších klenotů, jezdí se na něj dívat skauti z celé Evropy. Zájem o něj mají nejlepší kluby v čele s Arsenalem a Liverpoolem, ale také týmy pověstné prací s mládeží jako Southampton. Všem může každopádně mladíka vyfouknout německý Bayern Mnichov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud