Jakub Dvořák
17. ledna 2016 • 17:47

Rooney se trefil na Liverpoolu po 11 letech! Překonal Henryho rekord

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti Liverpoolu se trefil poprvé od roku 2005 a hned z toho byla branka vítězná. Navíc pro Waynea Rooneyho rekordní. Anglický útočník rozhodl derby mezi Liverpoolem a Manchesterem United a stanovil nový rekord Premier League. Na kontě má 176 branek za jeden klub, což se dosud nikomu nepovedlo.



Má formu jako hrom. Wayne Rooney se trefil ve třech po sobě jdoucích ligových zápasech. Nejprve rozhodl o výhře nad Swansea (2:1), pak se dvakrát prosadil při divoké remíze na hřišti Newcastlu (3:3) a v neděli rozhodl jedním gólem derby proti Liverpoolu (1:0).

Celkem má pouze v dresu Manchesteru na kontě už 176 branek a to je v historii Premier League nejvíce. Druhý Thierry Henry vstřelil za Arsenal o gól méně. Třetí Alan Shearer jich v Newcastlu nastřádal 148.

Nejvíce gólů za jeden klub v Premier League
176 Wayner Rooney Man. United
175 Thierry Henry Arsenal
148 Alan Shearer Newcastle

„Tohle byl pro fanoušky obrovský zápas. Pro nás je to velké vítězství a pro mě osobně zvláštní pocit,“ hlásil kapitán „rudých ďáblů“ v euforii po utkání. „Tři body, které jsme opravdu potřebovali,“ dodal spokojeně autor jediné branky zápasu. Tu poslední na hřišti Liverpoolu vstřelil Rooney v roce 2005.

2562968:gallery:true:true

Trenér Manchesteru Louis van Gaal si mohlo oddychnout. Vyhrané derby mu zajisté ulehčí v jeho složité situaci, kdy se neustále ocitá pod palbou kritiky ze všech stran. „Ve druhém poločase jsme se zlepšili, vytvořili si šance a hlavně Wayne vstřelil fantastický gól,“ pochvalil věčně zamračený kouč svého kapitána.

„Dneska na výkonu fakt nezáleželo – výsledek, to bylo hlavní,“ reagoval Rooney na otázky ohledně nepřesvědčivého výkonu hostů. Manchester se díky výhře posunul na pátou příčku a na TOP čtyřku mu schází už jen dva body.

Svou rekordní trefu poslal anglický útočník do nebe
Svou rekordní trefu poslal anglický útočník do nebe

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud