Jakub Dvořák
20. ledna 2016 • 18:41

Martial atakuje Ronalda! United hrozí, že bude stát až dvě miliardy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Manchester United v létě kupoval Anthonyho Martiala za 50 milionů eur, kdekdo si klepal na čelo. Za 20letého mladíka zaplatit astronomických 1,3 miliardy korun, což byla pro dost lidí šílenost. Ačkoliv hlasy kritiků po výborných Martialových výkonech v Premier League utichly, objevily se další šokující informace týkající se jeho smlouvy. Podle dokumentů zveřejněných ve francouzských médiích se celková přestupní částka může po třech bonusech navýšit o dalších 30 milionů eur (cca 810 milionů korun).



Francouzský útočník Anthony Martial udělal přestupem z Monaka do Manchesteru United hotové terno. Je mu teprve 20 let, ale brzy se o něm už může mluvit jako o nejdražším teenagerovi na světě. Hodnotou se může přiblížit takovým hvězdám, jako jsou třeba Cristiano Ronaldo či Gareth Bale, kteří odcházeli z Ostrovů do Realu Madrid za částky kolem 90 milionů eur.

„Rudí ďáblové“ sice v létě souhlasili s přestupní částkou 50 milionů eur, zároveň si však nechali do smlouvy dát tři klauzule, které v případech jejich naplnění budou klub stát dalších 30 milionů eur.

2436015:gallery:true:true

Prvních 10 milionů eur (270 milionů korun) dostane monacký klub tehdy, až Martial vstřelí v dresu United 25 soutěžních branek. V letošním ročníku má zatím na kontě celkem osm přesných zásahů do sítě soupeřů.

Druhý bonus se týká startů za francouzskou reprezentaci. Po pětadvacátém startu v národním dresu poputuje z Ostrovů dalších 10 milionů eur na účet Monaka. Podmínkou však je, že v každém utkání musí Martial odehrát alespoň 45 minut. Aktuálně má na kontě šest startů.

Útočník Manchesteru United Anthony Martial převzal cenu pro největší talent před začátkem utkání proti Norwichi
Útočník Manchesteru United Anthony Martial převzal cenu pro největší talent před začátkem utkání proti Norwichi

Třetí klauzulí, která by francouzskému klubu zajistila dalších 10 milionů eur, je nominování Martiala mezi finalisty v anketě Zlatý míč, v době kdy bude působit na Old Trafford.

Dalším zajímavým faktem ve Francouzově smlouvě je, že pokud United prodají svůj klenot dříve než v letním přestupním období v roce 2018 a to za částku v rozmezí 60-100 milionů eur, tak Monaco dostane 50% z rozdílu mezi inkasovanou částkou a 60 miliony eur. Všechny tři bonusy, které si francouzské mužstvo prosadilo do smlouvy, mohou být již brzy naplněny. Martial totiž patří mezi největší fotbalové talenty na světě.

Důkazem je zisk trofeje Golden Boy pro nejlepšího mladíka v Evropě do 21 let, kterou francouzský útočník v prosinci obdržel. V letošním ročníku vstřelil za Manchester osm branek v 26 zápasech. Platný je však i jako asistent. Například ve 20. kole anglické ligy proti Swansea (2:1) nejdříve jeden gól vstřelil a následně připravil vítěznou trefu pro Wayne Ronneyho.

Fotbalové přestupy ONLINE: Sledujte, které hvězdy změní dres

2547190:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud