24. ledna 2016 • 20:43

Costa KOMPLEX. Zase zničil Arsenal, o jeho pádu vznikly hádky

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako celá Chelsea je Diego Costa v této sezoně zatím za očekáváním. Oba zápasy proti Arsenalu ale španělskému útočníkovi vyšly. Potvrdil to při vítězství v nedělním šlágru na Emirates Stadium 1:0. Nejdřív po faulu na něj rozhodčí poslal domácí do deseti a o čtyři minuty později se Costa postaral o jediný gól.



Velké diskuze vzbudila především situace, která rozhodla o tom, že Arsenal hrál 72 minut v početní nevýhodě. Chelsea rozjela slibný brejk a unikajícího Costu stíhal pouze Per Mertesacker, který ho zastavil skluzem. Pád si pak náležitě vychutnal s bolestivou grimasou a bezvládnou pózou…

„Už nám vyloučil v této sezoně dva hráče. Neobviňuji ho z ničeho, tohle jsou fakta. Je to součást útočníkovy hry a Costa je v tom velice dobrý. Rozhodnutí sudího neovlivníme. Řekl bych, že to bylo trochu kruté, ale museli jsme se s tím vypořádat,“ komentoval Costovu bilance trenér Arsenalu Arséne Wenger a připomněl, že v zářijovém zápase Costa přispěl k vyloučení Gabriela, kterého předtím provokoval a nakonec dostal třízápasový distanc. Arsenal vyšel tehdy naprázdnou po prohře 0:2 a stejně to dopadlo i nyní.

Do hádky o tom, zda Costův pád byl nahraný, nebo ne, se zapojili nejen fanoušci na sociálních sítích, ale i věhlasní experti ve studiu britské televize Sky Sports, která zápas přenášela. Proti Costovi se postavili Graeme Souness a Thierry Henry – ne náhodou bývalí hráči Arsenalu.

2570720:gallery:true:true

„Byl tam minimální kontakt a Costa z toho udělal divadlo. Vsadím se, že si u toho i zakřičel,“ namítal Souness. A Henry se přidal. „Levé koleno šlo proti jeho levému kotníku. Tohle mohl v klidu ustát.“

Naopak bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher neměl pochybnosti. „Jasný faul a vyloučení. Mertesacker se chystal na zákrok proti Costovi a ještě se přitom díval na pomezního, jestli neodpíská ofsajd. Nic takového jsem neviděl,“ divil se Carragher..

Pro fanoušky Chelsea je Costa nezpochybnitelným mužem utkání. I kvůli důrazu, který prokázal při své trefě v 23. minutě, když se natlačil před Čechovu branku a Ivanovičově centru nekompromisně zakončil. „Líbilo se mi, jak jsme dneska hráli. Bez ohledu na rozdíl, který mezi námi v tabulce je,“ užíval si plný bodový zisk trenér Chelsea Guus Hiddink.

SESTŘIHY Z 23. KOLA PREMIER LEAGUE NAJDETE ZDE>>>

Cesc Fábregas z Chelsea si podává ruku s Petrem Čechem
Cesc Fábregas z Chelsea si podává ruku s Petrem Čechem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud