25. ledna 2016 • 04:55

Čech proti Chelsea? Připletl se do oslav i vyrazil do útoku

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to pořád pro něj není zdaleka obyčejný zápas. Brankář Petr Čech si potřetí v této sezoně za Arsenal zahrál proti Chelsea, kde až do loňského léta strávil největší okamžiky svojí bohaté kariéry. Hned, jak rozhodčí ukončil zápas, vřele se zdravil s bývalými spoluhráči. Smutný mohl být z toho, že v Premier League odevzdal s novým klubem Blues již podruhé všechny body.



Čech patřil opět v Arsenalu mezi lepší hráče, při Costově gólové střele v prvním poločase neměl nárok, ale potlesk si vysloužil při jiných momentech. V 15. minutě nastavil náruč pro pokus Williana, ve 43. minutě prokázal u tyče pohotovost při dalším pokusu Costy.

„Šedesát minut jsme byli lepším týmem a ukázali jsme charakter, potřebovali bychom ale o trochu více štěstí,“ shrnul utkání, ve kterém domácí hráli 72 minut v oslabení po vyloučení Mertesackera.

Ještě jednou na sebe upoutal pozornost.V páté minutě nastavení vyrazil do vápna soupeře. Útočný výlet pro něj skončil velmi rychle, protože Alexisi Sánchezovi se nepovedlo dobře rozehrát roh a tak měl Čech spěchající rychle zpátky štěstí, že Chelsea nevyužila prázdna v brance domácích a míč poslali její hráči při snaze zaútočit do autu.

2570720:gallery:true:true

Hned po konci zápasu se Čech vydal do hloučku slavících hráčů Chelsea a následovala série objetí s někdejšími parťáky – staré časy si připomněl s Johnem Terrym, Thibautem Courtoisem , Branislavem Ivanovičem a dalšími. Chelsea na svém twitterovém účtu umístila krátké video z oslav vítězství, které začínalo právě záběrem na Čecha. Všechno vypadalo jako za dob, kdy pomáhal sbírat trofeje svému nedělnímu soupeři...

Jenže to je minulost. V Arsenalu má Čech nyní k titulu i přes poslední ztrátu mnohem blíž, než kdyby v Chelsea zůstal. „Zklamaní z výsledku, ale skvělý týmový přístup, i když jsme šli do deseti. Ještě spousta bodů, o které se dá hrát. #pojďmevyvšichnikanonýři,“ burcoval na Twitteru.

2571533:gallery:true:true

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 1. • 17:00
Arsenal FC
Arsenal FC
0:1
ONLINE
24. ledna
17:00
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí:

Hosté: 23. D. Costa

Sestavy

Domácí: Čech – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Flamini, Ramsey – Campbell (57. Alexis Sánchez), Özil, Walcott (C) (75. Oxlade-Chamberlain) – Giroud (21. Gabriel).

Hosté: Courtois – Ivanović, K. Zouma, Terry (C), Azpilicueta – Matić, Mikel – Willian, Fàbregas, Oscar (77. E. Hazard) – D. Costa (68. Rémy).

Náhradníci

Domácí: Ospina, Gabriel, Gibbs, Chambers, Elneny, Oxlade-Chamberlain, Sánchez

Hosté: Begović, Baba, Cahill, Loftus-Cheek, Traoré, Rémy, Hazard

Karty

Domácí: Mertesacker (č), Koscielny

Hosté: Oscar, Matić, Mikel

Rozhodčí

M. Clattenburg – S. Beck, J. Collin (J. Moss)

Stadion

Emirates Stadium, London

Cesc Fábregas z Chelsea si podává ruku s Petrem Čechem
Cesc Fábregas z Chelsea si podává ruku s Petrem Čechem

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud