26. ledna 2016 • 23:15

Dojemné choreo pro fanouška (†11): S Liverpoolem až do nebe!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy nepůjdeš sám! Slavný chorál fanoušků Liverpoolu v úterý večer při zápase Ligového poháru se Stoke dostal smutnější, ale o to dojemnější podtext. Příznivci Reds se totiž ve 12. minutě duelu loučili s jedenáctiletým fanouškem Owenem McVeighem, který nedávno podlehl leukémii. Jeho památku také uctili symbolickým transparentem, kde Owena v dresu s jeho jmenovkou doprovází silueta muže s šálou Liverpoolu.



Owenův táta Mark je velkým fanouškem Liverpoolu a do klubu z Anfield Road se zamiloval i jeho syn, který chodil na každý domácí zápas od doby, kdy mu bylo pět. Když mu před rokem Martin Škrtel při výjezdu na FA Cup na Crystal Palace daroval dres, byl to jeden z nejšťastnějších dnů jeho života.

Malý Owen se svým tátou tam, kde to měli nejraději - na zápase Liverpoolu
Malý Owen se svým tátou tam, kde to měli nejraději - na zápase Liverpoolu

Vloni v prosinci mu ale diagnostikovali leukémii a boj s nemocí nedávno prohrál. Představitelé legendární tribuny Spion Kop se rozhodli uctít památku malého fanouška symbolickým transparentem se slovy jednoho z chorálů: It’s off to the match we go, což by se dalo volně přeložit jako „něco končí kvůli zápasu, na který jdeme“.

Transparent fanoušci vztyčili ve 12. minutě duelu se Stoke, celý Anfield povstal, tleskal a spustil „You never walk alone“, symbolicky se přidal i manažer Jürgen Klopp.

„Vedl jsem Owena k tomu, aby pochopil tradice a hodnoty našeho skvělého klubu a byl tolik hrdý na to, že se mohl nazývat ‚Liverpoudlianem‘. Nejkrásnější společné chvíle jsme prožívali na zápasech, kde jsem si užíval každou minutu se svým nejlepším přítelem, nehledě na výsledek. To byly fantastické zážitky, a to jsou vzpomínky, které mi zůstanou navždy,“ napsal Owenův táta v dojemném vzkazu na stránky fanoušků Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud