29. ledna 2016 • 18:30

Supertalent má trable. Vymazal Özila, teď ho odmítli v druhé lize

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na začátku sezony Reece Oxford debutoval v 16 letech v Premier League, vymazal ve středu zálohy tahouna Arsenalu Mesuta Özila a pomohl West Hamu k překpvaivé výhře 2:0. Od té chvíle se defenzivní záložník stal horkým zbožím, velkokluby bombardovaly „kladiváře“ s žádostmi o přestup, ale West Ham odolal. Na hostování chtěl poslat svůj klenot až nyní. Jenže narazil. Majitel druholigového Charltonu zájem o nadějného fotbalistu nemá. Již domluvené hostování zrušil z důvodu, že prý o Oxfordovi v životě neslyšel.



Srpen 2015, na programu bylo první kolo Premier League, Petr Čech chytal za Arsenal první ligový zápas. Hlavním hrdinou se však na Ostrovech po zápase stal tehdy 16letý záložník Reece Oxford. Doslova vymazal špílmachra „kanonýrů“ Mesuta Özila a sklidil zasloužené uznání. Navíc se stal druhým nejmladším debutantem v historii Premier League. 

Oxford dosud nastupoval za mládežnické výběry Anglie, velký zájem o jeho služby projevily například Arsenal, Manchester City či Chelsea. West Ham však odolal. Až nyní plánoval pro svého mladíka větší zápasové vytížení a hodlal ho poslat na hostování do předposledního celku druhé ligy Charltonu Athletic.

V souboji s Mesutem Özilem (vpravo) vyšel Reece Oxford jako vítěz
V souboji s Mesutem Özilem (vpravo) vyšel Reece Oxford jako vítěz

Plánované hostování však ztroskotalo na bizarním důvodu. Angažování nadaného středopolaře zastavil majitel klubu Jose Riga. Podle zpráv, které jdou z Ostrovů, to bylo proto, že o Oxfordovi v životě neslyšel a neví, o koho se jedná.

Samotný hráč je z chování Charltonu nešťastný, na Twitter ve čtvrtek večer vložil příspěvek se smutným smajlíkem. V hlavě už si plánoval, že následujících šest měsíců stráví v nižší soutěži, kde dostane větší prostor a nabere potřebné zkušenosti. Místo toho ze všeho sešlo.

Dnes už sedmnáctiletý záložník tak nadále zůstává v kádru „kladivářů“. V tomto ročníku Premier League odehrál v šesti zápasech pouze 232 minut, což je zapříčiněno tím, že na jeho pozici ve West Hamu podává dobré výkony Alexandre Song, který má bohaté zkušenosti z Arsenalu či Barcelony.

2400389:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud