6. února 2016 • 20:45

Problémy v Liverpoolu: Klopp musel na operaci, fanoušci utekli

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez manažera Jürgena Kloppa i bez řady fanoušků. Pro fotbalisty Liverpoolu byla prostě tahle sobota černá. Slavný klub vedl v Premier League nad Sunderlandem 2:0, ale nakonec uhrál bod za remízu 2:2. Trenér Klopp musel na operaci slepého střeva, fanoušci pro změnu prchli z tribun v 77. minutě na protest proti vzrůstajícím cenám vstupenek.



První ránu dostal Liverpool už před utkáním. Německého manažera Jürgena Kloppa totiž chytil slepák a musel okamžitě pod kudlu. Utkání neviděl a možná měl při své emotivní povaze kliku, Liverpool totiž vedl 2:0 a zdálo se, že směřuje k pohodové výhře. V první půli měl držení míče 82 procent a duelu dominoval.

2586107:gallery:true:true

Jenže závěr v podání „reds“ byl strašidelný a kdyby to všechno Klopp viděl na vlastní oči, možná by měl kromě zánětu slepého střeva i infarkt… Takhle se dá čekat, že se kouč dá dohromady a brzy se na lavičku vrátí.

Horší by bylo, kdyby slavný klub opustili nejvěrnější fanoušci. Ti se totiž rozhodli protestovat proti rostoucím cenám lístků a v 77. minutě se vydali za stavu 2:0 tribun.

Šlo o symbolické gesto, protože od příští sezony mají stát nejdražší vstupenky na hlavní tribunu právě 77 liber (asi 2700 korun); v současnosti vyjdou na 59 liber. Klub současně oznámil, že permanentka na sezonu poprvé překročí hranici 1000 liber. A to fans nemohli rozdýchat, vedení klubu při předchozích jednáních neustoupilo.

„Vedení si myslí, že je přijatelné vydělávat na fanoušcích stále víc peněz. Pojďme jim ukázat, že to je nepřijatelné. V 77. minutě vstaňte a odejděte,“ uvedla na twitteru skupina příznivců Spion Kop 1906. A přesně to se stalo.

V sobotu to začalo skandováním: "Už toho bylo dost, už toho bylo dost." Spojené s urážkami klubových šéfů. Stadionem se navíc procházela postava v černém s kosou, symbolizující fakt, že zvyšování cen vstupenek zabíjí fotbal a bere ho nejvěrnějším fandům.

A Liverpoolu bez fanoušků jako by odešla síla. Od té chvíle to byla v jeho podání bída. Hned za chvíli snížil Johnson, aby v 89. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Defoe.

Liverpoolu se sice přezdívá "reds", během duelu se Sunderlandem ale chodila na tribuně černá postava s kosou. Symbolizovala náladu v táboře liverpoolských fans, ti protestovali proti plánovanému zdražení lístků odchodem ze stadionu.
Liverpoolu se sice přezdívá "reds", během duelu se Sunderlandem ale chodila na tribuně černá postava s kosou. Symbolizovala náladu v táboře liverpoolských fans, ti protestovali proti plánovanému zdražení lístků odchodem ze stadionu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud