7. února 2016 • 20:23

Drtivý dopad. Zouma si proti United děsivě vyvrátil nohu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do budoucna se počítá s tím, že bude mít pod palcem celou defenzivu Chelsea. Jedenadvacetiletý obránce Kurt Zouma patří mezi nejtalentovanější stopery na světě. V nedělním šlágru anglické ligy proti Manchesteru United (1:1) si však slibně rozjetou kariéru přibrzdil nepříjemným zraněním, když si sám vyvrátil stojnou nohu a musel být okamžitě vystřídán.



Postavou a důrazem budí na hřišti respekt a to i přesto, že je Zoumovi pouhých 21 let, budí dojem siláka. V nedělním šlágru proti Manchesteru United ale i on ukázal, že je z masa a kostí.

Když se v 55. minutě snažil získat odražený míč, vypadalo to jako běžný vzdušný souboj. Jenže francouzský obránce špatně odhadl náběh a při dopadu na zem si dost ošklivým způsobem zvrtnul nohu. Že nebude moct pokračovat, bylo jasné hned. Bolestivá grimasa na jeho tváři zněla jasně. Ze hřiště ho dokonce museli odnést na nosítkách.

VIDEO: Podívejte se nazranění stopera Zoumy

Že se jedná o vážné zranění, bylo jasné okamžitě. Mladému obránci napsal na Twitteru vzkaz i levý bek United Luke Shaw, který se stále léčí ze zlomeniny holeně, kterou si přivodil v utkání Ligy mistrů proti Eindhovenu. „Přeju Ti, aby ses brzy uzdravil, napsal o rok mladší anglický reprezentant. „Zítra bude mít kontrolu. On sám doufá, že nebude mimo hru až do konce sezony,“ řekl po utkání trenér Chelsea Guus Hiddink.

2586981:gallery:true:true

Zoumovo zranění na Ostrovech okamžitě vzbudilo diskuse o tom, zda přeci jenom Chelsea nezačne jednat s kapitánem Johnem Terrym o prodloužení smlouvy, jelikož mu stávající kontrakt končí letos v červnu.

Vedle Terryho mají „blues“ na pozici stopera Garryho Cahila a lednovou posilu ze zámořské MLS Matta Miazgu. Případně může zaskočit Srb Branislav Ivanovič.

Fotbalista Chelsea Kurt Zouma skončil během šlágru s Manchesterem United na nosítkách.
Fotbalista Chelsea Kurt Zouma skončil během šlágru s Manchesterem United na nosítkách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud