Jakub Dvořák
5. března 2016 • 13:00

Kouč Leicesteru: LM jen pro vyvolené? Radši řešte, proč jsme lepší!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navezli se do jeho Leicesteru, že do Ligy mistrů nepatří. Dokonce chtějí prosadit, že by milionářskou soutěž měli tradiční giganti zaručenou bez ohledu na to, jestli se do ní kvalifikují v domácí lize. Na to ale má kouč Leicesteru, lídra Premier League, Claudio Ranieri jasnou odpověď. „Champions league si zasloužíme,“ řekl na páteční tiskové konferenci jasně. „Velké kluby by se měly radši zamyslet nad tím, proč je tak malý klub před nimi,“ reagoval na kritiku italský trenér.



Smělý plán Američana Charlieho Stillitanoa, který stojí v čele agentury Relevant Sports, jež se angažuje v tom, aby prestižní soutěž měly přední kluby zajištěnou bez ohledu na jejich výsledky, ho velice naštval. „Ligu mistrů si musíte zasloužit. Není to vůbec dobré pro sport. K dispozici jsou z každé země TOP čtyři nebo pět týmů, ale co zbytek?“ kritizoval kouč vedoucího celku Premier League plán velkých klubů.

„Myslím, že všichni fanoušci chtějí, aby byl sport čistý a každý byl respektován ostatními,“ podotkl bývalý trenér Chelsea, Juventusu, Interu či Valencie. Podle něho by se měly tradiční kluby raději chytnout za hlavou a popřemýšlet nad tím, proč je klub jako Leicester v tabulce před nimi. „Rozumím tomu, proč mají takové plány. Ale pokud je něco špatně, tak ať neobviňují malé týmy. Chybu hledejte u sebe,“ opřel se Ranieri do United, Chelsea či Liverpoolu, kterých se to především týká.

„Možná si myslí, že přišli na dobrý nápad, ale lepší myšlenka by byla, kdyby si řekli: ‚Proč je na tom Leicester lépe než my?‘ dodal 64letý trenér „lišek“ a ještě si ironicky rýpl. „Možná, že s nimi bude v příštím roce na té schůzce i náš sportovní ředitel, ale letos ji ještě vynechal,“ pobavil Ranieri anglické novináře.

2616054:gallery:true:true

Postup do Ligy mistrů by pro Leicester znamenal obrovskou finanční injekci. Už takhle si vedoucí tým Premier League vede výborně.  Klub by k letošnímu ročnímu zisku (26,4 milionů liber) přidal za postup dalších 40 milionů. „Lišky“ navíc baví i diváky.

Průměrná návštěva na domácích zápasech se zvedla o šest tisíc na 31 693 fanoušků. „Naše finanční výsledky jsou fantastické. Ředitel vložil hodně prostředků na vylepšení zázemí a nabádá nás k tomu, abychom se snažili neutrácet a byli ještě stabilnější, než kdykoliv jindy,“ potvrdil Ranieri a přidal další vtipnou poznámku.

„Když Riyád Mahrez poprvé slyšel o Leicesteru, myslel si, že hrajeme rugby! Teď o nás ví celý svět, co jsme zač,“ řekl spokojeně italský stratég.

„Všude je Leicester. Pustil jsem si CNN a na australském kanálu dávali pořad o nás. Přijedu domů do Itálie a každý si chce povídat o Leicesteru,“ vyprávěl, jak je překvapený z mediálního zájmu o jeho svěřence. „Je to fantastické. Proto musí tito lidé, co pracují ve fotbale myslet na to, co chtějí fanoušci a ne se řídit jen podle peněz. Fotbal hrajeme pro fanoušky,“ řekl na závěr.

Robert Huth ve velké šanci proti West Bromwichi
Robert Huth ve velké šanci proti West Bromwichi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud