7. března 2016 • 12:18

Jen Čechův záskok? Ne, Ospina zářil a má TOP zákrok o píď

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V této sezoně zatím paběrkoval. Brankář Arsenalu David Ospina kryl převážně záda Petru Čechovi, na podzim v Lize mistrů na sebe upozornil výraznými chybami. Teď ještě ukázal, že není na odpis. Při zranění svého konkurenta naskočil zpátky do sestavy v ostře sledovaném londýnském derby proti Tottenhamu. Po remíze 2:2, která ještě udržela jeho tým ve hře o titul, se hned dvakrát dostal do výběru pěti nejlepších zákroků 29. kola.



Nejvíc zaujal v 57. minutě za stavu 1:0 pro Arsenal. Po rohovém kopu zastavil pokus elitního kanonýrka Tottenhamu Harryho Kanea. Povedlo se mu to, ačkoliv byl natlačený dovnitř branky. Chyběl doslova centimetr – to však musela prokázat technologie „jestřábího oka“.

Celkově Ospina předvedl devět zákroků, což se povedlo v zápase Premier League za Arsenal naposledy Lukaszi Fabianskimu v dubnu 2009 v utkání proti Liverpoolu. Ospinu za jeho výkon chválil také trenér soupeře Mauricio Pochettino. „Byl jedním z nejlepších na hřišti,“ řekl kouč Tottenhamu.

Šancí potvrdit dobrou formu bude mít kolumbijský reprezentant v nejbližší době dost. Během osmi dnů nyní čekají Arsenal hned tři utkání včetně odvety osmifinále Ligy mistrů v Barceloně.

Čech zpátky až po reprezentační pauze

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger dnes na tiskové konferenci potvrdil, že brankář Petr Čech bude s poraněným lýtkem chybět až měsíc. Do hry by se měl vrátit až začátkem dubna, tedy po reprezentační pauze. Zřejmě se tak příští týden neobjeví v nominaci českého národního týmu na přípravné zápasy se Skotskem a Švédskem. "Vyšetření Petrova zranění dopadlo lépe, než se čekalo, ale i tak bude mimo čtyři týdny. Vrátí se až po reprezentační přestávce," citoval Wengera oficiální web Arsenalu. Třiatřicetiletý reprezentační gólman se zranil minulý týden ve středu v utkání se Swansea, když si v průběhu druhé půle poranil sval. Čech přišel už o víkendový zápas s Tottenhamem a zřejmě vynechá i další tři zápasy Premier League a odvetu osmifinále Ligy mistrů v Barceloně, se kterou Arsenal první zápas prohrál 0:2.

2622144:gallery:true:true

2620621:gallery:true:true

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud