13. března 2016 • 16:35

Propadák! Arsenal vypadl z FA Cupu, hrozí mu sezona bez trofeje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu nenavážou na předchozí dva triumfy v anglickém FA Cupu. Ve čtvrtfinále nejstarší klubové soutěže prohráli s Watfordem 1:2. To je pro londýnský klub velká rána, protože mu hrozí sezona bez velké trofeje. V Premier League totiž ztrácí na první Leicester osm bodů, v Lize mistrů je zase na pokraji vyřazení.



V prvním poločase měl optickou převahu Arsenal, v desáté minutě dokonce útočník Giroud rozvlnil síť, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. Do slibného zakončení se dvakrát dostal Elneny, nemířil však přesně, za prvních 45 minut tak ani jeden z týmů nevyprodukoval střelu na branku.

První, kdo se po přestávce osmělil, byli hosté a hned z toho bylo vedení 1:0. Ighalo střelou z otočky ukončil 599 minut trvající gólový půst. V 63. minutě na něj navázal prvním gólem v sezoně Guédioura. Za Arsenal snížil dvě minuty před koncem po Özilově asistenci střídající Welbeck.

Watford ale první inkasovaná branka v tomto ročníku Anglického poháru mrzet nemusela, neboť se poprvé od roku 2007 probojoval do semifinále. Arsenal, jemuž chybějí zranění čeští reprezentanti Petr Čech a Tomáš Rosický, sice soupeře přestřílel 20:7, poprvé od listopadu 2002 ale podlehl ve třech domácích soutěžních duelech po sobě.

V prvním poločase duelu mezi Manchesterem United a West Hamem se k jediné střele na branku dostal hostující Emenike, s jeho hlavičkou si ale gólman De Gea poradil. V 59. minutě mohli domácí kopat penaltu po Reidově ruce ve vápně, sudí Atkinson ale nechal pokračovat ve hře.

Do vedení se dostal v 68. minutě West Ham, když Payet potvrdil vynikající kopací techniku a nasměroval přímý kop do branky. Stejným způsobem skóroval také v osmifinále v Blackburnu.

"Rudé ďábly" zachránil sedm minut před koncem Martial, který se prosadil po Herrerově centru. O tom, kdo v semifinále doplní Watford, Crystal Palace a Everton, rozhodne opakované utkání.

Čtvrtfinále fotbalového Anglického poháru:

Arsenal - Watford 1:2
Branky: 88. Welbeck - 50. Ighalo, 63. Guédioura

Manchester United - West Ham United 1:1
Branky: 83. Martial - 68. Payet

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud