14. března 2016 • 18:44

Wengerovi nepomůže ani skalp Barcy, zuří fanoušci Arsenalu

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opakuje se to téměř každé jaro. V klíčové fázi sezony přichází pád klubu, který marně touží po velkých trofejích. Arsenal naposledy vyhořel v neděli, kdy ho ve čtvrtfinále FA Cupu vyřadil Watford. Naštvaní fanoušci "Kanonýrů" žádají odchod trenéra Wengera, na situaci podle nich nic nezmění ani to, pokud Arsenal ve středu zázračně přejde v odvetě osmifinále Ligy mistrů přes Barcelonu.



Arsenal vyhrál jen čtyři z posledních deseti zápasů. Nadějně rozjetá sezona se, jako už poněkolikáté, ve zlomových chvílích hroutí. Londýnský klub ztrácí v lize osm bodů na Leicester, na středeční odvetu osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou letí do Španělska se ztrátou 0:2.

"Kanonýři" už jsou navíc mimo hru z obou domácích pohárů. V nedělním FA Cupu nečekaně pohořeli doma s Watfordem, když vypadli po porážce 1:2. "Je to velmi smutné, během zápasu jsem si myslel, že dnes můžeme vyhrát. Neproměnili jsme velké množství šancí a zaplatili za to," hodnotil utkání trenér Arséne Wenger.

Francouzský stratég, který na lavičce Arsenalu figuruje od roku 1996, se dostává pod stále větší palbu kritiky. Právě on má být jednou z příčin, proč ambiciózní tým nedokáže v rozhodujících momentech zabrat.

2620621:gallery:true:true

"Výhra nad Barcelonou by jen dočasně zalepila současné problémy," upozornil předseda Asociace nezávislých fanoušků Arsenalu Lois Langton. "Existují zásadní otázky mezi týmem a vedením, které musí být vyřešené. Nemůžeme předstírat, že je všechno v pořádku," dodal.

Kritická slova míří především k trenérovi Wengerovi. "Arséne nám dal všem nádherné zážitky, změnil styl, jakým Arsenal hraje, pomohl i celému anglickému fotbalu," vyzdvihl Langton Wengerovy zásluhy.

Nicméně podle názoru fanoušků se trenérův čas chýlí ke konci. "Letos jsme měli úžasnou příležitost prát se o titul v lize i v domácím poháru, zdá se, že jsme o tyto šance přišli. Všichní fanoušci Arsenalu věří, že Arséne Wenger sám pozná, kdy je na čase odejít v pozitivním světle, než aby byl k odchodu donucen," uzavřel Langton ve společném prohlášení fanouškovského sdružení.

Zkušený francouzský kouč ale zatím odmítá panikařit. "Soustředíme se na další utkání s Barcelonou, kde se pokusíme překvapit. Je to pro nás těžké, ale soudit by se mělo až na konci sezony," požádal Wenger o klid na práci.

2622131:gallery:true:true

2617398:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud