14. března 2016 • 21:42

Arsenal hledá záložníka. V Itálii sledoval českého talenta Jankta!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal se už pilně rozhlíží po posilách na další sezonu. Dres slavného klubu by mohl brzy obléct další český fotbalista! Britský deník The Sun přinesl informaci, že zástupci "kanonýrů" o víkendu sledovali mladého ofenzivního záložníka Jakuba Jankta. Český talent patří Udinese, momentálně se mu daří na hostování v druholigovém Ascoli.



Skauti Arsenalu o víkendu vyrazili do Itálie, aby se na vlastní oči podívali na českého hráče. V druholigovém Ascoli totiž velmi dobré výkony předvádí Jakub Jankto! Teprve dvacetiletý ofenzivní záložník přestoupil v létě 2014 do Udinese ze Slavie, to ho zapůjčilo na hostování do Ascoli.

Italský celek s Janktem v sestavě nastoupil v sobotu proti Avellinu. V hledišti jeho počínání bedlivě sledovali zástupci Arsenalu, kteří se přijeli podívat na výkon českého talenta. Informoval o tom britský deník The Sun.

Jankto na sebe upozornil i v samotném zápase. Ve 24. minutě otevřel skóre utkání, zaznamenal svou čtvrtou branku v sezoně. Ze hřiště ale odcházel smutný, jeho tým nakonec padl v domácím prostředí 3:4 a v tabulce mu patří až 17. místo.

Arsenal v létě plánuje změny v hráčském kádru, shání hlavně schopné muže do středu pole. Počítá se s tím, že mužstvo po sezoně opustí Tomáš Rosický , Mikel Arteta a Mathieu Flamini.

Jankto je schopný nastupovat na všech ofenzivních postech, nejlépe se cítí na místě podhrotového hráče. Tedy na pozici, kde nejlepší výkony předvádí Tomáš Rosický, pokud je zdravotně v pořádku.

Český reprezentant do 20 let by se v týmu mohl potkat i s gólmanem Petrem Čechem, který je momentálně zraněný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud