17. března 2016 • 11:17

Wenger na odstřel! Arsenal je slabý, něco se stane, věští kritici

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona ještě neskončila, ale trpělivost už zřejmě došla. Renomovaní fotbaloví experti z Anglie volají, aby trenér Arséne Wenger po 20 letech skončil v Arsenalu. Vyřazení v osmifinále Ligy mistrů po dvou porážkách od Barcelony (0:2 doma a 1:3 ve včerejší odvetě) znovu zesílilo hlasy kritiků, mezi které patří řada známých jmen. „Nejsem si jistý, jestli v létě ještě zůstane – tedy pokud Arsenal nevyhraje ligu,“ tvrdí Ian Wright, který za Arsenal nastřílel 185 gólů.



Právě domácí soutěž je již poslední šancí pro Arsenal, jak odvrátit sezonu bez získané trofeje. Ale i tady jsou šance týmu, ve kterém působí brankář Petr Čech a záložník Tomáš Rosický , nízké. Na vedoucí Leicester ztrácí devět bodů, ačkoliv má zápas k dobru.

„Víc fanoušků teď chce, aby odešel, než aby zůstal,“ popsal Wright nálady mezi příznivci londýnského klubu. Razantní změna je na spadnutí také podle bývalého anglického reprezentanta Garyho Linekera. „Už se to blíží, něco se stane,“ tvrdí Lineker.

V čem Arsenal opakovaně v posledních sezonách selhává? O tom má jasno Roy Keane. „Mají skupinu slabých hráčů, kteří neumí zvládnout určité zápasy. Když se neumíte vyrovnat s tlakem, neměli byste tam být,“ prohlásil bývalý kapitán Manchesteru United.

Jsou Wengerovy časy v Arsenalu sečteny? Francouzský trenér možnost odchodu nepřipustil. K protestům fanoušků se vyjádřil naposledy o víkendu. „Nezajímají mě," odvětil tehdy. Zdá se však téměř nemožné, aby zvládl vzrůstající tlak ignorovat. 

"Hráli jsme proti týmu s nejlepšími útočníky, jaké jsem v životě viděl. Ti tři jsou společně absolutně výjimeční," řekl Wenger po středeční prohře, v osmifinále LM skončil pošesté za sebou. "Barcelona má dva nebo tři hráče, kteří dokážou udělat z normálního života umění. Já to respektuji a věřím, že je to pro ostatní radost. Ale pro mě je to utrpení," přidal kouč Arsenalu

V 18. minutě skóroval Neymar a hráči Arsenalu byli jako opaření
V 18. minutě skóroval Neymar a hráči Arsenalu byli jako opaření

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud