22. března 2016 • 19:52

TOP 5 zklamání v Anglii: Obtloustlá hvězda, Hazard i přehmat Leicesteru

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • TOP 5 zklamání v Anglii: Obtloustlá hvězda, Hazadrd i přehmat LeicesteruTOP 5 zklamání v Anglii: Obtloustlá hvězda, Hazadrd i přehmat LeicesteruFOTO: Koláž iSport.cz

    Letošní ročník anglické Premier League je plný překvapení. Fotbaloví fanoušci milují příběh nečekaného vzbouření Leicesteru a jeho útoku na titul. Ale najdou se i trápící se kluby a hráči, od kterých se čekaly naprosto jiné výkony. V Anglii si stojí za tím, že jde o nejpodivnější sezonu v historii tamního fotbalu. V článku se můžete podívat na 5 největších zklamání letošního ročníku.

  • Co je s Hazardem?

    Eden Hazard v dresu ChelseaFoto Reuters

    Až neuvěřitelná proměna. V minulé mistrovské sezoně byl belgický křídelník klíčovým mužem Chelsea. Svými výkony dokázal strhnout celý tým, často i sám vyhrát zápas. Diváci na Stamford Bridge ho milovali. Vždyť v minulém ročníku dal 19 branek.

    Zato v aktuální sezoně to je jedno velké trápení. Branky dal Belgičan jen dvě a jeho výkony výrazně zaostávají za očekáváním. Nepomohla mu ani výměna trenéra. Je dost možné, že v Premier League kroutí poslední sezonu, velký zájem o jeho služby má trenér Realu Zinedine Zidane.

  • Nemohoucnost Arsenalu

    Zmar fotbalistů ArsenaluFoto Reuters

    Kdy jindy? Fanoušci Arsenalu si i v této sezoně musí rvát vlasy. A možná ještě o něco víc než v těch minulých. Vždyť ze hry o titul postupně vypadli všichni giganti. Chelsea od začátku sezony paběrkovala v druhé polovině tabulky, až po posledních kolech nakoukla do klidného středu. Liverpool stejně jako v minulých sezonách (kromě jedné výjimky) ani letos nemá tým na to, aby bojoval o titul. A své slabší chvíle si v této sezoně vybraly i oba manchesterské kluby. Skvělá možnost pro dlouho čekající Arsenal. Jeho nemohoucnosti však využil nečekaně Leicester i Tottenham, a tak to vypadá, že „Gunners“ zase zůstanou jen oči pro pláč.

  • Hvězda Schweinsteiger

    Bastian Schweinsteiger v dresu Manchesteru UnitedFoto Reuters

    Vyhrál vše, co se vyhrát dá, aspoň co se týče těch nejprestižnějších fotbalových trofejí. Mistr světa Bastian Schweinsteiger měl v Bayernu neohroženou pozici, s bavorským klubem pevně vládl německé bundeslize a vyhrál i Ligu mistrů. Přesto si chtěl splnit dětský sen a přestoupil k Rudým ďáblům do Manchesteru.

    Jenže v United mu tolik pšenka nekvete. V Anglii ho místní média charakterizují jako pomalého, neustále zraněného a dokonce i jako obtloustlého hráče. Také trenér Louis van Gaal o jeho podpisu zapochyboval. Tohle osvěžení Premier League německým špílmachrem se nepovedlo.

  • Můj dům, můj hrad? To v Anglii neplatí

    Fanoušci LiverpooluFoto EPA

    Hrát na vlastním stadionu před vlastními fanoušky byla vždy výhoda. Letošní ročník Premier League je ale opravdu zvláštní. Podle statistik se zdá, že sbírat body se dají lépe na hřištích soupeřů. Například nečekaný lídr soutěže Leicester jako hostující celek vyhrál 10 zápasů, na domácí půdě se mu to povedlo jen devětkrát. Tým Petra Čecha Arsenal má bilanci vyrovnanou, osm výher doma, osm venku. Žádný z týmů Premier League ale na domácí půdě neudržel neporazitelnost, naopak všechny týmy aspoň jendou venku vyhrály – dokonce i jasně poslední Aston Villa a to hned v prvním zápase ligy na hřišti nováčka z Bournemouthu.

  • I Leicester v letošní sezoně šlápl vedle

    Gokhan Inler (v popředí) v dresu Leicesteru toho moc neodehrálFoto EPA

    Přišel k „Liškám“ jako spása. Bývalá hvězda Neapole jim měla výrazně pomoct v boji o záchranu v Premier League. Nákladná posila klubu Gokhan Inler se ale v kádru komety sezony neprosadila.

    Zastínili ho do této sezony neznámí hráči jako Danny Drinkwater nebo N´Golo Kante. Dlouholetý reprezentant Švýcarska Inler za Leicester nastoupil v lize jen k zanedbatelným 194 minutám, v roce 2016 nehrál ještě ani jednou. Po sezoně se ho bude chtít vedení co nejrychleji zbavit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud