5. dubna 2016 • 20:45

Deset památných gólů United z tisíce: Cantona, Ronaldo i Martial

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na deset nejpamátnějších gólů Manchesteru na Old TraffordPodívejte se na deset nejpamátnějších gólů Manchesteru na Old TraffordFOTO: Koláž iSport.cz

    Od Erica Cantony, přes Cristiana Ronalda až k Anthonymu Martialovi. Právě u něj totiž skončila pomyslná štafeta. V neděli totiž vstřelil jubilejní 1 000. ligový gól Manchesteru United na Old Trafford. Magazín FourFourTwo vybral deset historických nejpamátnějších branek, které United před domácím publikem vstřelili.

  • Steve Bruce proti Sheffieldu, duben 1993

    Nebyla to zrovna trefa, která by se řadila k nejkrásnějším gólům v Premier League, ale pro tehdejší výběr Alexe Fergusona byla extrémně důležitá. United čekala klíčová bitva v boji o mistrovský titul. Do vedení však šel jako první Sheffield a mistrovské myšlenky musely jít stranou. Mimořádný výkon ale podal Steve Bruce. Dvěma góly zařídil obrat, Manchester vyhrál a po 26 letech se stal anglickým mistrem.

  • Eric Cantona proti Sunderlandu, prosinec1996

    Jeden z klíčových hráčů Manchesteru v devadesátých letech, Eric Cantona, předvedl své mistrovské umění v roce 1996 proti Sunderlandu. Uvolnil se přes dva protihráče, narazil si s Brianem McClairem a fantastickým lobem do spojnice překonal brankáře hostů. Ze své akci byl tak unešený, že nakonec ani neslavil. Pouze uznale pokyvoval hlavou a čekal, až přiběhnou spoluhráči. Po sezoně z United odešel. V klubu strávil pět let a pomohl získat čtyři mistrovské tituly.

  • Ruud van Nistelrooy proti Fulhamu, březen 2003

    Na jaře roku 2003 to byl jeden z dalších parádních zápasů Ruuda van Nistelrooye v dresu Manchesteru. Proti Fulhamu vstřelil hattrick, ale především druhá branka stála za to. Už jen kvůli tomu, že pro nizozemského střelce nebyla tolik typická. Zatímco Van Nistelrooy pokaždé zakončoval především v pokutovém území, proti Fulhamu tomu bylo jinak. Uvolnil se na půlce hřiště, utekl obráncům a fantastické sólo zakončil gólem.

  • Wayne Rooney proti Newcastlu United, duben 2005

    Současný kapitán „Rudých ďáblů“ byl odjakživa pořádný živel. Své emoce na trávníku uměl dát pořádně najevo. Jinak tomu nebylo ani v roce 2005, kdy se dohadoval v utkání proti Newcastlu se sudím. Najednou však zbystřil šanci a okamžitě se začal věnovat hře. Opřel se do odraženého míče a nekompromisní ranou z 25 metrů překonal brankáře Shaye Givena.

  • Cristiano Ronaldo proti Portsmouthu, leden 2008

    Odkrokoval, vydechl a parádní pumelicí do šibenice překonal brankáře Davida Jamese. Branek, které Cristiano Ronalda dosáhl v barvách Manchesteru je ohromná spousta. Ta proti Portsmouthu z roku 2008 ale fanoušků jistě utkvěla v paměti. I samotný James se po Ronaldově zásahu usmíval a nechápavě kroutil hlavou.

  • Federico Macheda proti Aston Ville, duben 200

    Podobný případ jako Steve Bruce. Na jaře roku 2009 bojoval Manchester o mistrovský titul společně s Liverpoolem. V utkání proti Aston Ville mu hrozila bodová ztráta. Ještě v 80. vyrovnal Cristiano Ronaldo na 2:2, ale i to bylo pro svěřence Alexe Fergusona málo. A pak přišla 90. minuta a chvíle 17letého Federica Machedy. Uvolnil se v pokutovém území a z otočky skóroval. Manchester zvítězil 3:2 a následně i získal mistrovský titul.

  • Dimitar Berbatov proti Liverpoolu, září 2010

    Souboje mezi Manchesterem a Liverpoolem jsou na Ostrovech pověstné. Neuvěřitelných 64 let nevstřelil hráč United ve vzájemném duelu hattrick. Tedy až do roku 2010, kdy přišel na scénu Dimitar Berbatov. Především druhý gól byl ukázkový. Bulharský střelec si nadhodil míč do vzduchu a nůžkami překonal brankáře Reinu.

  • Wayne Rooney proti Manchesteru City, únor 2011

    V zimě roku 2011 se hrálo 158 městské derby mezi rivaly United a City. Až do 78. minuty byl stav nerozhodný 1:1. Pak přišel centr do vápna od Naniho a kapitán „Rudých ďáblů“ Wayne Rooney akrobatickým zakončením překonal bezmocného brankáře Harta.

  • Robin van Persie proti Aston Ville, duben 2013

    Mistři z Manchesteru! United díky hattricku Van Persieho zničili Aston Villu a slaví svůj 20. titul
    Video se připravuje ...

    Sezona, kdy první tým Manchester naposledy trénoval Alex Fergusona kdy naposledy klub získal mistrovský titul. V únorovém duelu proti Aston Ville se blýskla dvojice Rooney, Van Persie. Akce jako z učebnice. Wayne Rooney v roli asistenta poslal perfektní pas za obranu, kam si naběhl Robin van Persie a přímo z voleje rozvlnil síť. Díky tomu Manchester mohl po utkání slavit jubilejní 20. mistrovský titul.

  • Anthony Martial proti Liverpoolu, září 2015

    2428656:gallery:true:true

    Po konci Alexe Fergusona přišla na „Rudé ďábly“ doba temna, kdy se neustále hledala ideální jedenáctka, trenér a klub se vytratil z předních míst tabulky. Trefou do černého byl příchod Anthonyho Martiala z Monaka, který se stal nejdražším teenagerem v historii fotbalu.  První utkání ho čekalo proti rivalovi z Liverpoolu a po svém nástupu na trávník se dočkal i premiérové trefy, která United pomohla k výhře 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud