5. dubna 2016 • 14:26

Za 25 zápasů jen DVA góly. Spoluhráč mi zachránil zadek, řekl Vydra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační útočník Matěj Vydra v této sezoně za druholigový anglický Reading zrovna střelecky nezáří. Na ligové scéně má na svém kontě stále jen dvě branky. Navíc už podruhé za krátkou dobu neproměnil pokutový kop, před kterým byl sám faulovaný. Třiadvacetiletého fotbalistu sobotní zaváhání v Boltonu mrzelo, ale psychicky nerozhodilo a i příště by na penaltu šel.



Vydra nevěří nepsanému pravidlu, že faulovaný hráč nemá zahrávat pokutový kop. "Vím, že to řada lidí takhle vidí, ale podívejte se, kolik hráčů jde kopat, když je ten faul na ně. Já si fakt věřil, tak jsem šel. Ale dlouho jsem koukal na gólmana, který do poslední chvíle zůstal stát. Já se rozhodl pro stranu a on směr střely vystihl," řekl Vydra pro web svého agenta Ondreje Chovance.

"Penaltu už jsem neproměnil podruhé. V prvním případě jsem byl taky faulovaný... Dvakrát v životě jsem nedal penaltu a bohužel se to stalo dvakrát v Readingu," přidal útočník hostující z Watfordu.

Ani druhé selhání v ročníku ho nevyvedlo z míry a penalty by chtěl zahrávat dál. "Nevidím důvod, proč bych nešel. Když mě na ni kluci pustí, klidně půjdu kopat znovu. Moji psychiku to nijak nerozhodí, příště už bych ten gól dal. Nejsem z toho vystresovaný, i když bych samozřejmě radši penalty proměňoval," konstatoval Vydra.

V Boltonu nedokázal navázat na trefu z přípravného reprezentačního utkání ve Švédsku, přesto podle trenéra Readingu Briana McDermotta odehrál vynikající zápas. "To je hezké, ale od útočníků se čekají hlavně góly a já ho nedal. Přitom jsem jen za první půli mohl dát tři. Penalta, pak jsem šel ze strany na bránu a trefil jsem gólmana a ještě jsem měl jednu hlavičku, ale přestřelil jsem. Potřeboval bych nějaké góly, abych si víc věřil," prohlásil Vydra.

I kvůli neproměněné penaltě měl velkou radost, že jeho spoluhráč Ola John v poslední minutě vstřelil jedinou branku utkání. "Hned jsem si říkal, že mi zachránil zadek. Jsem rád za tři body," uvedl bývalý hráč Jihlavy, Ostravy, Udine nebo West Bromwiche.

V této sezoně vstřelil za třináctý celek tabulky ve 25 ligových zápasech jen dvě branky, dalších šest přidal v poháru. "Přece jen mě sem brali kvůli gólům a já jich moc nedal. Rád bych se chytil a nějaké přidal," přál si Vydra, který usiluje o pozvánku na mistrovství Evropy. "Hlavně, aby vydrželo ve zbytku sezony zdraví, a kdybych nakonec v nominaci byl, splnil by se mi sen," dodal útočník se 17 starty a pěti góly v národním týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud