20. dubna 2016 • 10:43

Skaláka chválí všude! Parádní gól nadchl legendu i trenéra

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím nejvýraznější moment po svém přestupu do Brightonu má za sebou Jiří Skalák. V dresu třetího týmu druhé anglické ligy se parádně trefil proti Queen´s Park Rangers a kvůli přesné bombě z dálky a přispěl k jednoznačné výhře 4:0. Skaláka chválil také trenér Chris Hughton.



V 51. minutě Skalák práskl pět metrů před velkým vápnem do míče a jeho volej zapadl do branky londýnského soupeře. Tribuny bouřily a také Hughton uznal, že šlo o výjimečný okamžik. „Jiřího gól byl mimořádný. Když se takhle trefíte, tak víte, že to bude váš večer,“ prohlásil kouč Brightonu.

V televizním studiu stanice Sky Sports neskrýval nadšení ani Phil Thompson. „Absolutně úžasné,“ ohodnotil legendární obránce Liverpoolu Skalákovu parádu.

Skalákovo postavení v týmu se od přestupu na začátku února stále lepší. Z pozice náhradníka se propracoval do základní sestavy, už nyní je společně Berame Kayalem nejlepším nahrávačem v týmu se šesti asistencemi, nyní přidal i svůj první gól.

I kvůli němu prodloužili hlasování v klubové anketě o nejlepší gól sezony. Původně mělo skončit dnes večer, nakonec mají fanoušci šanci posunout Skalákovu trefu a gól jeho spoluhráče Anthonyho Knockaerta v pořadí až do pátku.

Poslední vítězství je také důležité z hlediska postupových vyhlídek Brightonu. Tři kola před koncem je třetí, ovšem má stejně bodů jako druhé Burnley a o dva méně než vedoucí Middlesbough. Do Premier League postupují přímo první dva týmy, mužstva na třetím až šestém místě čeká play off o poslední postupové místo. „Když vyhrajeme třikrát, postupujeme,“ shrnul Hughton. V posledním kole totiž hraje Brighton na Middlesbrough. Bude to nervydrásající finiš, Skalák se spoluhráči by po něm chtěl slavit splněný úkol.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud