21. dubna 2016 • 09:53

SESTŘIHY: Liverpool v derby vyučil Everton, United nahání Arsenal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United porazili v anglické lize Crystal Palace 2:0 a zůstali pátí o bod za Arsenalem. Liverpool jednoznačně přehrál v derby Everton a zvítězil 4:0. Uspěl také další pohárový aspirant West Ham, který vyhrál 3:1 nad Watfordem.



Manchester se dostal do vedení proti Crystal Palace krátce po úvodním hvizdu a nešťastně k tomu přispěl stoper hostů Delaney, jenž si do vlastní brány srazil Darmianův centr. Právě italský obránce Manchesteru po změně stran definitivně stvrdil tříbodový zisk domácích, když si připsal premiérovou trefu v dresu "Rudých ďáblů", který obléká od začátku této sezony. United doma zvítězili pošesté v řadě, z toho pětkrát udrželi čisté konto.

Liverpool přestřílel Everton v prvním poločase derby 18:3, ujaly se ale až poslední dva pokusy a díky brankám Origiho a Sakha šli domácí do šaten s dvougólovým náskokem. Chvíli po změně stran navíc obdržel červenou kartu obránce Evertonu Funes Mori. Šlo o 21. vyloučení v liverpoolském derby v historii Premier League, žádný jiný zápas není z hlediska počtu červených karet podobně vyhrocený.

Přesilovku "Reds" využili k dalším dvěma zásahům, o které se postarali Sturridge a Coutinho. Everton za celý zápas nevyslal jedinou střelu na branku a z posledních sedmi zápasů získal jen tři body. Svěřenci Jürgena Kloppa se mohli radovat z třetího tříbodového zisku v řadě.

Bodovat potřeboval nutně také West Ham, aby se udržel v tříbodovém závěsu za Manchesterem United. Proti Watfordu vedl po 53 minutách 3:0, z toho dvakrát se trefil Noble z penalty. První gól si připsal Carroll, který se poprvé v kariéře trefil ve třech ligových duelech po sobě. Za hosty skóroval pouze Prödl. Kontaktní branku mohl v nastavení přidat Deeney, neproměnil však pokutový kop.

2678951:gallery:true:true

2678949:gallery:true:true

2678949:gallery:true:true

Dohrávky anglické Premier League:

27. kolo:

Liverpool - Everton 4:0
Branky: 43. Origi, 45.+2 Sakho, 61. Sturridge, 76. Coutinho

30. kolo:

West Ham United - Watford 3:1
Branky: 45. a 53. Noble oba z pen., 11. Carroll - 64. Prödl,

Manchester United - Crystal Palace 2:0
Branky: 4. vlastní Delaney, 55. Darmian

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud