1. května 2016 • 04:30

Wenger VEN! Fanoušci Arsenalu protestovali, trenérovi ironicky zpívali

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už toho mají dost. Přes velká vyhlášení a ambice Arsenal opět na titul nedosáhl. A co víc, měl k němu dost daleko i přes výkonnostní pokles tradičních aspirantů na titul. Velká frustrace fanoušků naplno vybouchla při sobotním ligovém utkání proti Norwichi (1:0). Příznivci „kanonýrů“ protestovali proti trenérovi Arsénu Wengerovi i vedení.



Dlouhé měsíce „kanonýři“ živili sen, že by to konečně s mistrovským titulem mohlo vyjít. Vzhlíželi k  Petru Čechovi jako poslednímu kamínku, jenž zapadl do mozaiky týmu francouzského manažera Wengera. A čekalo se na úspěch. Místo mistrovského šampáňa ale v sobotu stříkala z fanoušků spíš zloba a frustrace. Můžou si totiž po roce opět jen říct: Z titulu zase nic nebude.

Už na zápas s Norwichem přišli „vyzbrojení“ transparenty, že přišel správný čas pro to, aby se Wenger z klubu pakoval. A nejradši by to s ním měl zabalit i Stan Kroenke, většinový vlastník Arsenalu. Cedule v rukách naštvaných fans dávaly tušit, že jde do tuhého. Během utkání navíc bylo slyšet ironické popěvky. „Všechno je to naše chyba,“ skandovali například fanoušci Arsenalu.

Postupy do základní skupiny Ligy mistrů, případně jen o chlup dál, to je málo. „My chceme tituly.“ Tenhle vzkaz byl zřejmý každému. Napětí samozřejmě vnímal i francouzský manažer.

2691356:gallery:true:true

 „Bylo to podivné, v jaké atmosféře se hrálo. Někteří fanoušci protestovali, to ano, ale velká většina stála za mým mužstvem a také za tím, co jsem dokázal pro Arsenal dosud udělat,“ prohlásil po utkání Wenger. „Bylo to těžké, ale my jsme se s tím vyrovnali a zaměřili se na náš výkon. Snažíme se vždycky o to, aby bylo sto procent našich fanoušků šťastných,“ tvrdí Francouz.

Wenger také po výhře nad Norwichem konstatoval, že se úspěch nerodil snadno. „Nebyl to z naší strany výkon, který by zvedal fanoušky ze sedadel, ale snažili jsme se vyhrát a také jsme to dokázali,“ snažil se zavřít ústa kritikům manažer Arsenalu.

Ten zároveň připustil, že samozřejmě vnímal, že mu fanoušci během utkání spílají. „Ale soustředil jsem se na zápas. To je můj úkol. Jakmile zápas začne, nic jiného mě nezajímá,“ dodal Wenger a znovu zopakoval, že by chtěl, aby všichni fanoušci Arsenalu byli na zápasech jeho týmu spokojení.

Bez trofeje to ale nejspíš nepůjde…

Fanoušci Arsenalu jsou v závěru pro smích, z mistrovského titulu zase není nic. I když plány byly velké. Chtějí proto, aby v klubu skončil manažer Wenger.
Fanoušci Arsenalu jsou v závěru pro smích, z mistrovského titulu zase není nic. I když plány byly velké. Chtějí proto, aby v klubu skončil manažer Wenger.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud