3. května 2016 • 05:00

Svět se klaní Leicesteru! Titul opěvoval Čech, Berdych i britský premiér

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tam! Leicester to dokázal! Celý fotbalový svět se klaní týmu, který měl bojovat o udržení v Premier League, ale místo toho ji epickou jízdou opanoval. A spojení celý svět není vůbec s nadsázkou. Nového anglického mistra opěvují ostatní týmy, hráči ze všech možných koutů zeměkoule i britský premiér.



Obrovská radost zaplavila bývalého hráče Leicesteru a tamního rodáka Garyho Linekera. Přestože ho díky sázce čeká tím pádem moderování ve slipech, měl z neuvěřitelného úspěchu „lišek“ obrovskou radost.

S gratulací okamžitě přispěchaly i ostatní kluby včetně „poraženého“ Tottenhamu. Na svého bývalého trenéra Claudia Ranieriho si pak vzpomněl Juventus Turín.

Za zasloužené považoval vítězství Leicesteru i sám britský premiér David Cameron .

Desítky a desítky gratulací pak přicházely od fotbalistů z celého světa. Přispěl také brankář Arsenalu Petr Čech , neposlušný Mario Balotelli či gólman Porta Iker Casillas , který byl již příběhem Leicesteru fascinován delší dobu. Přidala se i hvězda Tottenhamu Harry Kane.

Vtipný příspěvek pak přidal na Twitter bývalý fotbalista Liverpoolu Patrik Berger. „Toto je poprvé, co slavím gól Chelsea,“ napsal a poté gratuloval Leicesteru.

Velmi hrdý byl po utkání legendární brankář Peter Schmeichel, jehož syn Kasper byl jedním ze strůjců prvotřídní senzace. „Nemohu ani vyjádřit, jak jsem hrdý. Nemohu nalézt správná slova (mohl bych, ale to by mi zablokovali účet),“ pobavil.

Nejen fotbalový svět ovšem příběh Leicesteru zaujal. „Jako velký fanoušek Manchesteru United musím pogratulovat Leicesteru,“ napsal například český tenista Tomáš Berdych .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud