10. května 2016 • 11:44

Bude z West Hamu gigant? Prodal 52 tisíc permanentek a láká Walcotta

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City… Na seznam tradičních vládců anglického fotbalu se má brzy objevit nový konkurent. Ve vybrané společnosti by se rád usadil londýnský West Ham. Dnes večer ho čeká poslední ligový zápas na tradičním stadionu Upton Park, v nové éře na olympijském stadionu by rád pravidelně atakoval nejvyšší příčky.



Dnešní zápas s Manchesterem United bude pro fanoušky Kladivářů hodně emocionální. Domácím jde stále o postup do pohárové Evropy, ale hlavně se po 112 letech rozloučí se stadionem Upton Park. „Rozumím, že budou naši příznivci poslední zápas hodně prožívat. Je to hodně o vzpomínkách, řada rodin zde prožila celé životy,“ řekla místopředsedkyně West Hamu Karren Bradyová.

Momentálně sedmý klub Premier League, který přes svou bohatou historii nikdy nedosáhl na anglický titul, má po přestěhování na Olympijský stadion vyšší ambice. „Chceme se pravidelně umístit v nejlepší šestce a stát se jedním z deseti nejúspěšnějších klubů v Evropě,“ vyhlásila funkcionářka.

Sledujte zápas West Ham - Manchester United dnes od 20:45>>>

Co se týče počtu prodaných permanentek, West Ham už do špičky patří. Na příští sezonu jich má prodáno 52 tisíc. „Ano, jen Manchester United jich v Anglii má víc. A to ještě 30 tisíc dalších fanoušků u nás čeká na seznamu. Touha vidět West Ham na novém stadionu tady zcela určitě je,“ pochlubila se Bradyová.

Mnohem výrazněji si chce West Ham počínat také na přestupovém poli. „V blízké době zlomíme náš přestupový rekord. A nebudeme prodávat nikoho, koho chceme udržet,“ shrnula Bradyová.

Velkou rybou, která by měla West Ham v létě posílit, je podle informací ostrovních médií Theo Walcott. Kdysi velký ofenzivní talent stagnuje v Arsenalu, s nímž spojil dosavadní kariéru. V týmu kouče Slavena Biliče by měl dostat jednu z klíčových rolí. Bude jedním z lídrů nového West Hamu?

Podívejte se, koho porazil West Ham v této sezoně Premier League...

Arsenal...

2400389:gallery:true:true

Liverpool...

2416966:gallery:true:true

Manchester City...

2434884:gallery:true:true

Chelsea...

2466915:gallery:true:true

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud