23. května 2016 • 18:42

Rosického jsem miloval, říká Wenger. Arsenal už má novou „sedmičku“

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po deseti sezonách je konec. Záložník Tomáš Rosický dal definitivně sbohem Arsenalu, ve kterém strávil značnou část své fotbalové kariéry. Českému reprezentantovi se dostalo ovací od fanoušků i pochvalných slov od spoluhráčů. Přidal se také trenér Arséne Wenger. „Rosický měl obdivuhodný talent,“ tvrdil francouzský kouč.



Rosický v posledním možném zápase za Arsenal nenastoupil, nebyl totiž ani na lavičce náhradníků. Přesto byla hlavní pozornost upřena na něj. Spoluhráči za ním běželi slavit gól, fanoušci mu zase děkovali za věrné služby pokřiky i transparenty.

„Pracovat s Rosickým bylo velké privilegium,“ chválil českého reprezentačního kapitána trenér Arsenalu Arséne Wenger. „Zápas, ve kterém hrál, byl rychlejší, ostřejší a více mobilní,“ pokračoval zkušený kouč.

Francouzský stratég si Rosického do kádru přivedl a prožil s ním tak dlouhých deset sezon. „Je hrozně frustrující, že kvůli zraněním nemohl odehrát více utkání, protože Tomáš byl výjimečný talent,“ zalitoval Wenger.

Přesto patřil Rosický mezi jeho oblíbence. „Já osobně, stejně jako všichni ostatní tady, Rosického miluji. Že se mu mnohokrát dostalo potlesku vestoje, to vám řekne mnohé,“ vysekl Francouz českému záložníkovi poklonu.

„Měli jsme ho rádi, stejně jako jeho úsilí, charakter a fotbalové kvality. Když hrál, vše vypadalo jednoduše. Je smutné, že odchází,“ dodal Wenger.

Na závěr věnoval zkušený kouč Rosickému pěkný vzkaz. „Byl jsi perfektním hráčem Arsenalu.“

Rosický na srazu: Budoucnost po EURO? Tu teď neřeším
Video se připravuje ...

Rosického nástupcem Alexis

Rosického oblíbené číslo 7, které v Arsenalu nosil na dresu dlouhá léta, našlo nového majitele velmi rychle. Nástupcem českého záložníka se stane Alexis Sánchez, velký oblíbenec fanoušků.

Příznivci londýnského klubu si už mohou dres chilské hvězdy se sedmičkou na zádech pro novou sezonu objednat nyní. Arsenal na tom dokonce založil kampaň.

Zatímco Rosického číslo tak putuje dál, v srdcích fanoušků „malý Mozart“ určitě zůstane.

Arsenal už nabízí dresy Alexise Sáncheze s „Rosického“ sedmičkouFoto Repro: arsenal.com

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud