24. května 2016 • 13:30

Krádež hvězd? Leicester může přijít o Vardyho, dalším oporám musí připlatit

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oslavy titulu jsou pryč a Leicester už se začíná připravovat na novou sezonu. Ta bude pro malý klub historická, protože se představí v Lize mistrů. „Lišky“ i proto čeká pořádně náročná příprava. Nejenže potřebují kádr rozšířit, ale navíc si musí uchránit vlastní hvězdy. A není překvapením, že o Vardyho a spol. je velký zájem!



Jednou z nejvýraznějších postav mistrovského Leicesteru byl kanonýr Jamie Vardy, který v Premier League nasázel 24 gólů. Anglický reprezentant, jenž se momentálně připravuje na EURO, podepsal už během sezony novou smlouvu. To ovšem neznamená, že ho tým jistojistě udrží.

Vardy má totiž ve smlouvě výstupní klauzuli, podle které ho může každý tým, jenž bude hrát v příští sezoně Ligu mistrů, vykoupit za 20 milionů liber (680 milionů korun). To není v dnešním fotbalovém světě pro bohaté kluby nijak závratná částka.

Otázkou je, zda by na přestup jinam kývl sám Vardy. V Leicesteru díky novému kontraktu pobírá 80 tisíc liber (2,7 milionu korun) týdně, patří mezi klíčové hráče a klubu je hodně vděčný. Na druhou stranu se nepočítá s tím, že by „Lišky“ dokázaly opět atakovat nejvyšší pozice.

TOP 5 gólů sezony v Premier League: Krajule Vardyho dělovka z dálky
Video se připravuje ...

Nejde ovšem pouze o Vardyho, zájem je i o další strůjce senzačního triumfu. Liverpool například krouží kolem středního záložníka Dannyho Drinkwatera. Odpovědí Leicesteru je nová smlouva, která anglickému reprezentantovi zdvojnásobí gáži rovněž na 80 tisíc liber. Podle britských médií je její podpis na dobré cestě.

„Lišky“ budou nicméně muset výrazně připlatit i dalším hvězdám. Namátkou jde o skvělého středopolaře N'Gola Kanteho či hráče sezony Premier League Riyada Mahreze. Novou smlouvu by měl za odměnu obdržet i trenér Claudio Ranieri.

Leicester navíc už musí řešit případné posily. Italský kouč každopádně odmítl, že by jeho tým chtěl nakupovat velké hvězdy. Tak jako tak, historická sezona nevyjde „Lišky“ levno.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>

2699775:gallery:true:true

2709210:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud