5. srpna 2016 • 19:13

Majitel Leicesteru se činil: Sporťáky za titul! Jedna z hvězd nemá nárok

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká odměna! Thajský majitel anglického šampiona Leicesteru City Vičaj Srivadtanaprapch po senzační sezoně neváhal a rozhodl se tým obdařit. Jak? Za 100 tisíc liber (3 miliony korun) nakoupil pro každého hráče (až na čtyři výjimky) luxusní automobil značky BMW. Vzhledem k tomu, že za zisk titulu vyinkasoval monstrózních 93,3 milionů liber (2,9 miliardy korun), koupě devatenácti modrých sporťáků pro něho bylo pouze drobnou investicí.



Ještě před rokem by v Leicesteru na mistrovský titul ani nepomysleli. Starostí kolem klubu byla po sezoně spousta, hlavním cílem bylo neopakovat drama se záchranou. To se, jak už všichni víme, nestalo. Svěřenci Claudia Ranieriho odehráli celý ročník ve velkém stylu a nakonec i celou soutěž vyhráli.

V třísettisícovém městě vypukla obří euforie. Fotbalový úspěch doslova přilákal davy fanoušků přímo do ulic, kde se bouřlivě slavilo. Jako odměnu pro hráče vymyslel thajský majitel Vichai Srivaddhanaprabha nablýskané modré sporťáky. Od nové sezony tak například střelci Jamiemu Vardymu , kouzelníkovi Rijadu Mahrézovi, či důraznému kapitánovi Wesu Morganovi přibude v garáži nový a především nebezpečně rychlý „mazlíček“ BMW i8.

Jedno takové plug-in hybridní kupé zrychlí na 100 km/h za 4,4 sekundy a jeho maximální rychlost je 250 km/h. Pikantní je srovnání s někdejší legendou Leicesteru Gary Linekerem. Ten totiž od klubu obdržel v osmdesátých letech pouze dva vozy značky Fiat. Oproti současným hráčům obrovský krok.

Hráči Leicesteru obdrželi příjemný dárek od thajského majitele
Hráči Leicesteru obdrželi příjemný dárek od thajského majitele

Radost však nemají všichni hráči. Ačkoliv Leicester oficiálně disponoval třiadvacetičlenným kádrem, pořízeno bylo pouze 19 automobilů. S velkým údivem se třeba nedostalo na kometu minulé sezony N´Gola Kantého. Jeden z nejdůležitějších hráčů „Foxes“ v cestě za titulem se totiž v létě rozhodl pro odchod do Chelsea a ze seznamu obdarovaných vypadl.

Společně s ním ostrouhali další tři zbylí hráči, kteří byli na hostování, nebo po sezoně přestoupili. Jedním z nich je i chorvatský útočník Andrej Kramarič, který se stal spoluhráčem českého reprezentačního obránce Pavla Kadeřábka v německém Hoffenheimu.

Odměňování luxusními automobily není ve sportu úplným unikátem. V roce 2014 například obdaroval ruský prezident Vladimir Putin luxusními limuzínami hokejisty, kteří se podíleli na zisku zlatých medailí na hokejovém šampionátu v Minsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud