8. srpna 2016 • 04:30

Mourinho střídal Matu po půl hodině. Vysvětlil mu to tak, že se oba zasmáli

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se často nevidí. Trenér Manchesteru United José Mourinho zaujal fanoušky při vítězství 2:1 nad Leicesterem v boji anglický Superpohár posledním střídáním. Ve druhé minutě nastavení druhého poločasu stáhnul záložníka Juana Matu, kterého přitom na hřiště poslal v 63. minutě. Šlo o dozvuk jejich napjatého vztahu z dob společného působení v Chelsea? Prý nikoliv, Mourinho svůj tah vysvětlil Matovi hned u lavičky a oba se celému momentu zasmáli.



Byla to jedna z nejčastějších otázek, když bylo jasné, že se José Mourinho ujme funkce v Manchesteru United. Co bude s Juanem Matou? V lednu 2014 se v Chelsea nerozcházeli v dobrém, Mata zamířil na Old Trafford, po dvou a půl letech se oba sešli na stejné adrese.

A vypadá to, že spolu budou schopní vycházet. Ačkoliv Mata jako střídající hráč těsně před koncem opět střídal, nešlo z trenérovy strany o výraz nedůvěry. „Myslím, že hrál velmi dobře. Splnil všechno, co jsem od něj potřeboval,“ chválil Mourinho Matu.

VIDEO | Mourinho vysvětluje Matovi, proč ho střídal

Jelikož trenérovi Manchesteru United umožňovala pravidla šestkrát vystřídat, chtěl toho naplno využít. „Měli jsme už pět střídání a já chtěl přerušit hru,“ poodhalil svoje záměry. A proč padla volba zrovna na Matu? „Chtěli jsme vystřídat nejmenšího hráče, protože jsme od soupeře očekávali hodně dlouhých balonů. A Juan Mata je nejmenší,“ řekl o 174 centrimetrů vysokém hráči.

Střídání mu okamžitě po příchodu k lavičce Mourinho vysvětlil. A z Matovy reakce vyplývá, že to vzal jako humornou historku. Na tvářích obou mužů se objevil pobavený výraz. Vypadá to, že Mourinho a Mata působení v jednom klubu zvládnou.

Trenér Manchesteru United José Mourinho v objetí s koučem Leicesteru Claudiem Ranierim
Trenér Manchesteru United José Mourinho v objetí s koučem Leicesteru Claudiem Ranierim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud