11. srpna 2016 • 20:48

Kam odejde Bony ze City? Chce ho Everton, Arsenal nabízí víc

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost útočníka Wilfrieda Bonyho dostává reálnější podobu. O služby 27letého reprezentanta Pobřeží slonoviny, se kterým se v Manchesteru City už nepočítá, se delší dobu zajímá Everton. Nyní se do hry vložil i londýnský Arsenal, který je podle informací britského deníku Daily Star připraven nabídnout částku až 30 milionů liber (947 milionů korun).



V minulé sezoně se držel zuby nehty. Před tou nadcházející, která startuje už tento víkend, jeho pozice výrazně oslabila. S útočníkem Wilfriedem Bonym se v kádru Manchesteru City nepočítá, španělský kouč Pep Guardiola dal jasně najevo, že bude preferovat jiné hráče.

A tak se okamžitě rozjely přestupové spekulace. Dlouho to vypadalo, že se útočník, který střílel góly za Spartu, přestěhuje do Evertonu.

Britská média informovala o tom, že se měl Bony stát součástí transakce související s přestupem mladého stopera Johna Stonese, který vyšel City na 47,5 milionů liber. To se však dosud nestalo, zájem trenéra Ronalda Koemana o bývalého útočníka Arnhemu či Swansea prý ale stále trvá.

Trenér Pep Guardiola zahájil v Manchesteru City revoluci, kterou nejspíš odnese i útočník Bony Wilfried
Trenér Pep Guardiola zahájil v Manchesteru City revoluci, kterou nejspíš odnese i útočník Bony Wilfried

Nyní se do hry vložil londýnský Arsenal. Ten během letního přestupního období neuspěl s nabídkami za francouzského kanonýra Alexandreho Lacazetteho z Lyonu. Nevyšly ani námluvy s argentinským útočníkem Gonzalem Higuaínem, se kterým byl Arsenal často spojován. A jelikož jedinými použitelnými klasickými hroty „kanonýrů“ jsou aktuálně pouze Francouz Olivier Giroud a navrátilec z hosotvání Yaya Sanogo, bije trenér Arséne Wenger na poplach.

Za Bonyho je podle informací britského deníku Daily Star připraven nabídnout až 30 milionů liber (947 milionů korun), což je dvakrát tolik, než měl zaplatit Everton. To by znamenalo, že by Manchester City na prodeji 27letého útočníka neprodělal. Před rokem jej ze Swansea kupoval za 25 milionů liber (789 milionů korun).

Zatímco ve velšském klubu Bony zářil a během 56 startů nastřílel 34 branek, v City takové terno neudělal. Na kontě má dosud pouze deset branek.

Fotbalové přestupy sledujte ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud