15. srpna 2016 • 15:30

Henry o Arsenalu: Není první volbou v Anglii, hráči do klubu nechtějí

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to už taková ohraná písnička. Počínání trenéra Arsenalu Arséna Wengera na přestupovém trhu přivádí fanoušky londýnského klubu tradičně k šílenství. Jinak tomu není ani letos, kdy klub dosud nepřivedl zkušeného stopera a kvalitního útočníka. Nad zvláštní politikou francouzského trenéra se podivuje i legenda klubu Thierry Henry. „Nerozumím tomu. Říkají, že peníze na přestupy mají a že se mohou měřit s kýmkoliv, pak však začne sezona a rozhodně se s nikým měřit nemohou,“ postěžoval si expert televizní stanice Sky Sports.



Z německého Mönchengladbachu přišel 23letý defenzivní štít Granit Xhaka. Z Boltonu, který skončil v minulé sezoně poslední v druhé anglické lize, dorazil perspektivní stoper Rob Holding, kterému je teprve 20 let. A dál? Žádné jiné hotové hráče Arséne Wenger do klubu zatím nepřivedl.

Přitom je už delší dobu veřejným tajemstvím, že Arsenal nutně potřebuje kvalitně posílit na pozici středního obránce a útočníka. Situace je nyní obzvlášť kritická, když týmu schází zranění stopeři Per Mertesacker a Gabriel. Laurent Koscielny není po dlouhé sezoně připravený zasáhnout, útočník Olivier Giroud je na tom podobně. Přesto byli „kanonýři“ na přestupovém trhu nejpasivnějším klubem z předních anglických celků.

A to se nelíbí bývalému hráči Arsenalu Thierrymu Henrymu, který nyní pracuje jako expert stanice Sky Sports.  V nedělním studiu si někdejší francouzský fotbalista položil hned několik otázek, které se týkaly přestupové politiky Arséna Wengera.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Liverpool 3:4. Čech dostal čtyři góly
Video se připravuje ...

„Je Arsenal pro hráče stále atraktivním klubem? Když se uvolní na přestupovém trhu hvězdní hráči, může o ně bojovat? Může za ně zaplatit velké peníze? Jasně, je to hloupé, ale všichni víme, že je musíte za ně utratit," vyjmenovával Henry hlavní body, které se týkaly přestupové politky londýnského klubu.

A následně dodal. "Je tu však ještě něco, co musíme vzít v potaz - chtějí tito hráči vůbec přestoupit do Arsenalu? Je pro ně první volbou? To si já rozhodně nemyslím“ uvedl Henry, který v klubu působil osm let a vyhrál s ním dvakrát anglickou ligu.

Dokonce i trenér Wenger našel po hořké porážce s Liverpoolem trochu sebereflexe a přiznal, že klub nebyl na vstup do ligy připraven a slíbil, že přivede další hráče.

„Kromě ostatních okolností, jsme doplatili na nedostatek zkušeností. Řekl jsem mnohokrát, že usilovně pracujeme na příchodu jednoho až dvou hráčů," uvedl kouč Arsenalu a ohradil se proti kritice vůči jeho přestupové politice. "Nevím, čemu kdo říká zoufalství. Každý přestup musí být kvalitní a dávat smysl," bránil se.

Zklamaný trenér Arsenalu Arséne Wenger po prohře s Liverpoolem
Zklamaný trenér Arsenalu Arséne Wenger po prohře s Liverpoolem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud