17. srpna 2016 • 19:37

Hart, Ronaldinho i Zlatan. Které hvězdy už kouč Guardiola odstavil?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Pep Guardiola se s hráči nemažeTrenér Pep Guardiola se s hráči nemažeFOTO: Koláž iSport.cz

    Anglická reprezentační jednička? Ani to nestačí. Brankář Manchesteru City Joe Hart přišel o své výsadní postavení v klubu a zdá se, že je na odchodu. Důvod? Trenér Pep Guardiola. Nový kouč „Citizens“ totiž přišel s jinou představou a loví brankáře Barcelony Claudia Brava. Bývalý skvělý hráč už v roli trenéra podobně odstavil mnohem více hvězd. Kdo musel v minulosti pod Guardiolou z kola ven?

  • Ronaldinho

    V Barceloně ho milovali. Aby ne, Ronaldinho byl svého času nejlepší fotbalista světa. Jenže rovněž byl složitá osobnost a nikde nevydržel dlouho. Proto v roce 2008 rozmýšlel o své budoucnosti. A rozhodnuto bylo možná rychleji, než čekal.

    K týmu totiž přišel od rezervy Pep Guardiola a ten neměl náladu na nějaké rozmýšlení a protahování. Troufl si na to, že postaví tým bez Ronaldinha. Ten tak zvolil přestup do AC Milán, čehož později litoval. Naopak Barcelona zůstala strojem na tituly.

    Ronaldinho RonaldinhoFoto Profimedia.cz

  • Zlatan Ibrahimovic

    Tohle je hodně známá historka. Hlavně proto, že ji svéráz Ibrahimovic detailně popsal ve své knize. Tak jen stručně. Guardiola si ho do Barcelony přivedl, Zlatan pálil jeden gól za druhým a najednou byl na lavičce. Proč?

    Lionel Messi , největší modla týmu i fanoušků, totiž chtěl změnit pozici a zabral tak místo právě Ibrahimovicovi. Ten si ovšem nenechal nic líbit. Byla z toho drsná hádka s Guardiolou a ten ho od té doby ignoroval. Tenhle vztah totálně ochladl a kanonýr po sezoně přestoupil zpátky do Itálie.

    Zlatan Ibrahimovic se dohaduje s Guardiolou Zlatan Ibrahimovic se dohaduje s GuardiolouFoto Reuters

  • Deco

    Podobně jako Ronaldinho byl portugalský reprezentant Deco symbolem znovuzrození Barcelony. Jenže Guardiolovi se do koncepce nehodil. Španělský kouč chtěl dát jeho pozici k dispozici hráčům z akademie. Míčový kouzelník navíc neoplýval rychlostí a zarputilostí, proto musel pryč. Zvolil Chelsea.

    Deco byl mnohonásobným portugalským reprezentantem Deco byl mnohonásobným portugalským reprezentantemFoto Michal Beránek (Sport)

  • Samuel Eto´o

    Pod Guardiolou zažil parádní sezonu. V 52 zápasech nasázel 36 gólů a pomohl týmu k treblu. Jenže tehdejší kouč Barcelony se po sezoně rozhodl, že chce za každou cenu do týmu Zlatana Ibrahimovice a Eto´a obětoval.

    Barcelona tak poslala do Interu Milán nejen balík peněz, ale také svého kanonýra. A jak to se švédským bouřlivákem dopadlo, dobře víme...

    Samuel Eto´o se snaží v současnosti oživit svoji kariéru v Turecku Samuel Eto´o se snaží v současnosti oživit svoji kariéru v TureckuFoto Profimedia.cz

  • Yaya Touré

    Pod Guardiolou zažil v Barceloně dvě sezony, ale od začátku to nevypadalo na osudové spojení... Trenér chtěl od Tourého víc a nakonec mu oznámil, že si má hledat nový klub. Yaya si ho našel a v Manchesteru City se stal klíčovým hráčem. Teď se s Guardiolou setkal znovu. A klidně to může dopadnou podobně.

    Pep Guardiola a Yaya Touré v Manchesteru City Pep Guardiola a Yaya Touré v Manchesteru CityFoto Reuters

  • Mario Mandžukič

    Bayernu pomohl vystřílet treble a i po příchodu Pepa Guardioly byl v útoku jedničkou. Jenže španělský kouč několikrát naznačil, že pro Maria Mandžukiče místo v týmu brzy nebude. A tak se také stalo.

    Po sezoně, ve které dal chorvatský forvard 25 gólů, Guardiola přivedl z Dortmundu Roberta Lewandowskiho a Mandžukič musel odejít. Nesl to hodně těžce.

    Mario Mandžukič Mario MandžukičFoto Michal Beránek (Sport)

  • Bastian Schweinsteiger

    V prvních dvou sezonách patřil k důležitým hráčům Guardiolova týmu, jenže pak se tehdejší kouč Bayernu rozhodl, že zálohu oživí. Odnesl to právě Bastian Schweinsteiger . I kvůli tomu, že dost trpěl na zranění.

    Guardiola nicméně po odchodu miláčka fanoušků do Manchesteru United odmítal, že by už o Schweinsteigera nestál. Německý reprezentant se každopádně v United neprosadil a nyní si opět hledá angažmá.

    Bastian Schweinsteiger Bastian SchweinsteigerFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud