29. srpna 2016 • 04:50

Proč stál Vydra 400 milionů? Majitel nastavil vysokou cenu jen pro Anglii

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořadí v desítce nejdražších českých fotbalistů všech dob se nečekaně posunulo. Na šesté místo se po víkendovém přestupu z Watfordu do Derby County dostal útočník Matěj Vydra. Podle informací deníku Sport vyšel na 12,5 milionu liber (téměř 400 milionů korun). V rozhovoru pro deník Sport popsal okolnosti transferu, po které se stal nejdražší posilou v historii druholigového klubu. Už dopředu bylo podle něj jasné, že si ho nemůže dovolit nikdo mimo Anglii.



Nejlepší přestupy českých fotbalistůFoto Deník Sport

Začal přípravu s Watfordem, ale brzy bylo jasné, že větší příležitost v týmu, který v sobotu prohrál s Arsenalem 1:3, v této sezoně dostane jen těžko. A tak se Vydra začal rozhlížet po možném novém působišti. „Objevila se nabídka Derby. Byly i další z Německa, Francie i Španělska. Jenže majitel klubu nastavil takovou cenu, že ji nikdo nemohl akceptovat, jen kluby z první a druhé anglické ligy,“ vysvětlil Vydra.

A tak útočník, který se stal v roce 2013 nejlepším hráčem druhé anglické ligy, kývl na přestup do Derby County. „Jelikož se jednalo o přestup, zvážil jsem pro a proti a nakonec jsme se s rodinou shodli, že bude nejlepší řešení odejít od majitele z Watfordu. Byl jsem s ním šest roků a nezachoval se ke mně úplně dobře.“

Vydra připomněl, co všechno mu na přístupu Watfordu vadilo. Zmínil, že nedostal povolení ke startu na loňském EURO do 21 let v Česku. Další rozčarování přišlo po loňském postupu do Premier League. „Nabídli mi smlouvu na pět let. Když vám ji dají, říkáte si, že byste mohl v klubu nějak figurovat. Jenže už jsem se přesvědčil, že ve fotbalovém světě není nic jisté. Pokud si to nezařídíte sám, nikdo vám nic nezaručí.“ Proto od září Vydra hostoval v Readingu.

Nyní se už řeší výhradně fotbalovou budoucnost. „Já jsem chtěl kapitolu Watford uzavřít. Je to sice druhá liga, ale soustředím se, abych podával co nejlepší výkony, a nemusím myslet na to, že se budu za rok vracet do Watfordu. To je na tom to nejdůležitější,“ tvrdí Vydra.

Vydra: Doufám, že mě v Derby County po postupu neodkopnou jako ve Watfordu
Video se připravuje ...

Matěj Vydra se stal nejdražší posilou v historii Derby County
Matěj Vydra se stal nejdražší posilou v historii Derby County

Celý rozhovor s Matějem Vydrou čtěte v dnešním vydání deníku Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud