6. září 2016 • 14:38

Za pět let 5x hostoval, hrál s ním Vydra a Kadlec. Už dost, říká talent Chelsea

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V roce 2012 zamířil ze Sao Paula do londýnské Chelsea. V klubu je stále vázán platnou smlouvou, ale na kontě má pouze tři odehrané duely. Pět let se totiž ofenzivní záložník Lucas Piazón potuluje po hostováních. Ve Frankfurtu si zahrál například s Václavem Kadlecem, nyní zkouší štěstí ve Fulhamu, kde potká Tomáše Kalase. „Už chci najít klub, který budu moc nazvat domovem. Těch hostování už bylo dost,“ říká 22letý fotbalista.



Hrál ve Španělsku, Nizozemsku, Německu a nyní se vrátil znovu do Anglie. Brazilský záložník Chelsea Lucas Piazón se pomalu stává fotbalovým světoběžníkem, i když si tuto roli nechce vůbec přiznat.

„Jedno hostování, druhé, třetí… Je na čase, abych někde vydržel déle než rok. Když lidé v klubu počítají s tím, že zůstanete, koukají se na vás úplně jinak,“ popisuje někdejší talent své poznatky z několika angažmá, při kterých si zahrál i s českými reprezentanty.

Za Chelsea odehrál Piazón pouze tři soutěžní duely
Za Chelsea odehrál Piazón pouze tři soutěžní duely

Například v německém Frankfurtu potkal Václava Kadlece. Následovalo hostování v Readingu ve druhé anglické lize, kde v tu dobu působil i Matěj Vydra. Nyní bude oblékat dres Fulhamu, kde hostuje obránce Tomáš Kalas.

Piazónova hostování
Málaga (2012) - 14 zápasů/0 gólů
Arnhem (2013-2014) - 31 zápasů/11 gólů
Frankfurt (2014-2015) - 23 zápasů/2 góly
Reading (2015-2016) - 22 zápasů/5 gólů
Fulham (2016 - ???)

„Chodit neustále po hostování, nemá smysl,“ kroutí hlavou Piazón. „Z mých zkušeností vím, že to nedělá dobře žádnému hráči. Je velmi těžké získat místo v týmu, protože klub má své hráče,“ dodává.

Jeho cílem však stále je návrat do Chelsea, která si ho v roce 2012 vyhlédla jako talentovaného mladíka. „Přišel jsem do Evropy, abych hrál za Chelsea, a chci, aby tomu tak bylo. Možná ne hned, ale později se vrátím,“ hlásí brazilský záložník.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud