23. září 2016 • 18:00

Perly z knihy o Mourinhovi: „Tlusťoch“ Rooney i němota z Pittovy bývalky

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér José Mourinho toho na sebe v nové knize prozradil hodněTrenér José Mourinho toho na sebe v nové knize prozradil hodněFOTO: Koláž iSport.cz

    Ještě se ani neprodává a už vyvolává po celém světě velké emoce. Nová kniha o trenérovi Manchesteru United José Mourinhovi je totiž plná divokých pasáží, které už její autor Rob Beasley zveřejnil. Portugalský kouč mluví o svých konfliktech, hvězdných fotbalistech, ale také tvářích šoubyznysu. Jaké největší perly zatím zazněly? Podívejte se v článku.

  • Tlustý chlapec Rooney

    José Mourinho byl dlouhá léta velkým fanouškem Wayna Rooneyho. Proto se ho pokusil získat do Chelsea a zájem o něj měl i během angažmá v Realu Madrid. „Nemohu mluvit o hráčích jiných klubů, ale mám Rooneyho hodně rád,“ tvrdil Portugalec.

    Pro anglického reprezentanta si ovšem vymyslel ne zrovna lichotivou přezdívku „Fat boy“, tedy tlustý chlapec. Mourinho to ovšem myslel ze srandy. Podepsat Rooneyho se mu každopádně nepovedlo. Nyní se s ním setkal v United.

    Trenér Manchesteru United José Mourinho Wayna Rooneyho vždy obdivovalFoto Reuters

  • Lékařka Carneiro Mourinhovi pomáhala

    Autor knihy Beasley byl během turné Chelsea v USA v roce 2013 svědkem nepříjemné události. José Mourinho se totiž svalil v týmovém hotelu z ničeho nic na zem. Pomáhala mu lékařka Eva Carneiro. Ta, se kterou se později Mourinho rozhádal a dokonce soudil.

    Portugalský kouč z toho ale nechtěl dělat vážnou věc. „Jen se mi zamotala hlava, protože jsem bral prášky na záda a byl jsem unavený. Nebylo to nic vážného, jsem úplně v pořádku,“ tvrdil.

    Trenér Chelsea José Mourinho a lékařka Eva CarneiroFoto Profimedia.cz, koláž iSport.cz

  • Proč jsem nedostal cenu trenér měsíce?!

    První polovina sezony 2014/2015 Chelsea vyšla parádně. Tým Josého Mourinha prohrál až v prosinci a od začátku se usadil v čele tabulky Premier League. Jenže portugalský trenér měl stejně pocit, že po něm všichni jdou. A tak ho štvaly i maličkosti.

    Třeba to, že nedostal cenu pro trenéra měsíce. „Kašlu na tu cenu, ale kdo za tím stojí? Kdo o tom rozhoduje? Od prvního dne jsme v čele ligy a nic jsem nedostal v srpnu, září, říjnu, listopadu,“ stěžoval si Mourinho.

    „Hele, jsem na konci listopadu bez porážky a nemám ani jednu cenu. Teď jsme porazili Leicester, ale trenérem měsíce se stal jejich kouč. Nemůžu vyhrát. Potřebuji vědět, kdo za tím stojí. Čtyři roky v Premier League, dva tituly, dvě druhá místa a dvě ceny? Haha,“ dodal ironicky Portugalec.

    José MourinhoFoto Reuters

  • Když Mourinho oněměl

    Nejen fotbalové perly ovšem skrývá nová kniha o José Mourinhovi. Portugalec na sebe totiž prozradil i další věci. Například moment, ve kterém mu došla slova. To se mu skutečně často nestává.

    „Seděli jsme v Los Angeles, kde byla Chelsea na Tour, a José vyprávěl o své letní dovolené v Brazílii. Ale najednou ztichl a vyvalil oči. Kolem totiž šla Jennifer Aniston,“ prozradil autor knihy Beasley.

    Tou dobou to byl asi rok, co se s krásnou herečkou rozešel Brad Pitt kvůli Angeline Jolie. „Sakra, Brada Pitte, ty jsi idiot,“ prohodil omámený Mourinho k přátelům. „Annistone jedna, Jolie nula,“ dodal se smíchem.

    Krásná herečka Jennifer Aniston José Mourinha učarovalaFoto Reuters

  • Tvrdá kritika funkcionářů UEFA

    Mourinho musel za svou trenérskou kariéru zaplatit už mnoho pokut za svou prostořekost. I proto často vysokými funkcionáři pohrdá. Tak jako ve chvíli, kdy se dozvěděl, že Thibaut Courtois bude moci v semifinále Ligy mistrů chytat proti Chelsea za Atlético Madrid, přestože tam z londýnského klubu hostoval.

    „Ti chlapíci z UEFA mě chtějí ojebat a dělají to. Přitom stojí za zdí, mají vůbec jména a tvář? Dědci, kteří nemají vůbec ponětí o fotbale. Budu s nimi bojovat,“ vyhlásil Mourinho.

    José MourinhoFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud