27. září 2016 • 04:57

Čech oslnil báječným zákrokem. Ale nedělá je na efekt, chválí Seaman

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc si nezachytal, přesto brankář Arsenalu Petr Čech slyšel chválu. Jediným excelentním zákrokem si při sobotním vítězství nad Chelsea 3:0 vysloužil nominaci do sestavy týdne Premier League podle BBC i serveru Goal.com. „Má první čisté konto proti svému bývalému klubu,“ připomněl Goal.com.



Statistici napočítali Chelsea pouze dvě střely na branku, jedna z nich mohla ale klidně skončit v síti. Když se v 84. minutě dostal do sóla Michy Batshuayi, připomínalo to hodně situaci před úvodním gólem Arsenalu, kdy se trefil Alexis Sánchez.

Tentokrát snaha hostů alespoň zkorigovat nepříznivý výsledek narazila na Čechovu specialitu – střelci zmenšil včasným vyběhnutím prostor a pak tvrdou ránu vyrazil mimo. Něco takového se jeho bývalému parťákovi Thibautu Courtoisovi nepovedlo.

„Obrana Arsenalu působila velmi vyrovnaně, i tak dokáže Čech předvést vynikající zákrok, když je potřeba,“ žasl analytik BBC Garth Crooks. Vliv brankáře, který uzavřel po EURO reprezentační kariéru, srovnal s příkladem starým téměř 40 let.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 3:0
Video se připravuje ...

Čech podle něj může mít v Arsenalu stejnou roli jako Peter Shilton, který dokázal zlomové zákroky pro vývoj celé sezony předvést při tažení Nottinghamu Forest za titulem v ročníku 1977/78. „Čech je schopný něčeho podobného, což je jedině dobře, pokud chcete získat titul,“ ocenil ho.

Čechovo mistrovství ocenil v zápasovém magazínu jeho předchůdce v brance Arsenalu David Seaman. „Nedělá zákroky na efekt. Když je potřeba, zakročí, ale nemusí se snažit, aby to vypadalo dobře. Někteří gólmani míč radši vyrazí, než chytí, protože to vypadá lépe v televizi. Petr není takový, radši přináší klid obráncům,“ pochválil Čecha.

NEJ zákroky Premier League: Show hvězdných brankářů De Gey, Brava i Valdése
Video se připravuje ...

NEJ góly Premier League: Parády od hvězd United, Arsenalu i Liverpoolu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud