24. října 2016 • 21:00

Skvělého Čecha viděli jako zeď. Je stále nejlepší v lize, řekl Schwarzer

Autor: Daniel Ryl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal v Premier League jen o skóre druhý? Hlavně díky Petru Čechovi. V posledním zápase proti Middlesbrough (0:0) měl na zisku bodu velký podíl, protože opět patřil mezi ústřední postavy týmu a blýskl se několika důležitými zákroky. Dva z nich se dokonce objevily v sestřihu nejlepších zákroků týdne! Čechův bývalý parťák Mark Schwarzer z Chelsea ho stále považuje za nejlepšího brankáře v soutěži.



Čtyřiatřicetiletý brankář ukazuje, že stále patří mezi světovou špičku a pro svůj tým je klíčovou postavou. V posledním utkání proti Middlesbrough plnil jeho tým roli jednoznačného favorita, ale utkání bylo až překvapivě vyrovnané. Šance byly k vidění na obou stranách, ale když už se hosté dostali do šancí, český „tankista“ pohotově zakročil.

Třeba když v 19. minutě výborně vyběhl proti unikajícímu Traoremu a vzápětí zlikvidoval Negredovu dorážku. Proti prvnímu jmenovanému zasahoval Čech ještě jednou. Ve druhé půli se Traore blýskl parádním sprintem z vlastní poloviny a akci zakončil střelou, kterou českého brankáře pořádně protáhl.

NEJ zákroky Premier League: Tohle chytím. Já taky. Čech a Valdés se překonávali
Video se připravuje ...

„Člověk by neřekl, že bude mít více práce než jeho soupeř (Víctor Valdés), ale on opět potvrdil, že je nejlepším brankářem ligy,“ řekl pro BBC jeho bývalý parťák Mark Schwarzer. Podle australského brankáře se však nejedná o nic překvapivého. „Petr je nejlepším brankářem ligy už posledních pět let.“

Až překvapivě náročné bylo utkání s Middlesbrough i podle samotného Čecha. „Zápas pro mě nebyl jednoduchý,“ přiznal. „Osmnáct minut jsem si nesáhl na míč a hned potom jsem musel řešit velkou šanci soupeře. Byl jsem rád, že se mi povedlo pomoci týmu přečkat těžkou chvíli,“ uvedl na svém oficiálním webu.

Petr Čech nakonec uhájil čisté konto, ale Arsenal neskóroval a po bezbrankové remíze ztratil dva body. „Z výsledkového pohledu je to ztráta. Remíza je po průběhu utkání spravedlivá,“ řekl Čech. Několik parádních zákroků ovšem předvedl i jeho protějšek Victor Valdes, jenž se vrací po zranění.

„Byl jsem z jeho výkonu překvapený, byl to jednoznačně jeho nejlepší zápas v Middlesbrough,“ řekl Schwarzer, jenž kryl Čechovi záda během angažmá v Chelsea. „Měl jsem tu čest s Petrem pracovat a poznal jsem, jak skvělý brankář a parťák je,“ nešetřil chválou Schwarzer.

Televizní stanice NBC na svém twitterovém účtu už během zápasu nešetřila chválou - Čecha přirovnala k neprůstřelné zdi!

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Middlesbrough 0:0. Čech chytal fantasticky
Video se připravuje ...

Arsenal nevyužil příležitost poskočit do čela tabulky. „Cena bodu se ukáže až na konci soutěže. Teď to vypadá jako ztracené dva body, ve finále může být i ten jeden bod důležitý. Tabulka je v čele hodně vyrovnaná, což není žádné překvapení. Bude to boj až do konce,“ dodal Čech před náročným listopadovým programem.

V něm Wengerovi svěřenci narazí na Tottenham (doma) či Manchester United (venku) a v Lize mistrů se pokusí stvrdit postup ze skupiny, kterou aktuálně vedou díky lepšímu skóre před PSG.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud