2. listopadu 2016 • 04:47

Před 10 lety jako fanda naháněl Abramoviče. Teď s ním řeší přestupy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wael al-Qadi. Že vám to jméno nic neříká? Není se čemu divit. Tento jordánský byznysmen není ve světě fotbalu profláknutý jako šejci z Manchesteru City či PSG. Ještě před 10 lety naháněl po ulicích Dortmundu ruského majitele Chelsea Romana Abramoviče a žadonil jako skalní fanoušek Chelsea o fotku. Nyní, se jako majitel Bristolu Rovers s ruským oligarchou sešel po vzájemném utkání a s úsměvem zavzpomínali na to, jak se mu podařilo přelstít dva bodyguardy.



Al-Qadi se narodil v Kataru, vystudoval v Británii a nyní působí na více židlích. Je výkonným členem Jordánské Fotbalové Asociace, angažuje se v speciálním projektu asijského fotbalu a pracuje jako asistent generálního ředitele investičního banky AJIB, kterou jeho rodina založila v roce 1978.

Aby toho neměl málo, rozhodl se vstoupit do jednoho z nejstarších anglických fotbalových klubů. Ten převzal v únoru tohoto roku ve čtvrté nejvyšší soutěži a už nyní působí Bristol o soutěž výš.

Vraťme se však v čase o deset let zpátky do roku 2006, kdy se v Německu konal světový šampionát ve fotbale. Tehdy posedával Wael Al-Qadi v baru se svým přítelem a sledoval dění okolo, když v tom to přišlo. Venku zahlédl Romana Abramoviče, majitele Chelsea, klubu, kterému fandil už od střední školy a v 80. letech navštěvoval jeho zápasy.

Nové vedení Bristolu na únorové tiskové konferenci
Nové vedení Bristolu na únorové tiskové konferenci

„Vyběhl jsem ven skrz dav lidí a mířil za ním. Jen tak se procházel se dvěma bodyguardy za zády. Těm jsem vrazil svůj fotoaparát a zvolal: Pane, Abramoviči, vyfotíte se semnou? Otočil se a koukal na mě pohledem, jako by mě chtěl zabít,“ popisuje Al-Qadi v rozhovoru pro britský deník The Guardian scénku s desetiletým odstupem. „Jsem velký fanoušek Chelsea,“ prohlásil tehdy ještě, aby svou žádost o snímek umocnil.

Nakonec jeden z nejbohatších Rusů svolil. „Neřekl ani slovo, jen kývl hlavou,“ dodává majitel Bristolu.

A právě angažování se v třetiligovém celku přivedlo Al-Qadimu do cesty znovu Abramoviče. Bristol se totiž na konci srpna utkal s londýnskou Chelsea v druhém kole Anglického ligového poháru. "Blues" sice vyhráli 3:2 a postoupili dál, ale majitel Bristolu prožil zajímavé setkání.

„Byl jsem mu oficiálně představen, protože v té době jsme si brali od Chelsea hráče na hostování a on chce být v obraze,“ popisuje setkání po deseti letech a dodává, že jeho ruský protějšek byl rozhodně sdílnější než tehdy v Dortmundu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud