7. listopadu 2016 • 10:40

Čech oslavil jubilejní 500. ligový zápas. Ve šlágru předvedl super zákrok

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To už je pořádná porce! Petr Čech si v londýnském derby s Tottenhamem (1:1) připsal svůj jubilejní 500. ligový start kariéry, když předchozích 499 nasbíral v české a francouzské lize. Český brankář se proti městskému rivalovi opět předvedl jistým zákrokem a inkasoval pouze z penalty. Radost z osobního milníku mu ale pokazila domácí ztráta, po které je Arsenal čtvrtý a na vedoucí Liverpool ztrácí dva body.



„Pět set zápasů v ligových soutěžích není rozhodně málo a mám z toho radost,“ uvedl na svém webu někdejší gólman Blšan, Sparty, Rennes a Chelsea. „Ukazuje to, že si po celou dobu dosavadní kariéry udržuji nějakou výkonnost a mám důvěru trenérů. Když je člověk zdravý, ta čísla pak naskakují. A doufám, že ještě něco přidám,“ dodal.

V tom 500. proti Tottenhamu se Arsenal ujal vedení, když si před přestávkou dal Wimmer vlastní gól. Hosté vyrovnali už v 51. minutě z penalty, ze které Čecha překonal Kane. „Risknul jsem stranu a ta střela bohužel prolítla těsně nad mou kyčlí. Je to škoda. Kdyby šel balón kousek blíž ke mně, možná jsem ho vyrazil, ale nedá se nic dělat,“ řekl český brankář.

NEJ zákroky Premier League: Čech se ukázal proti Tottenhamu
Video se připravuje ...

Ten si opět připsal důležitý zákrok, když v 18. minutě zlikvidoval střelu Eriksena a zajistil si místo ve výběru nejlepších zákroků kola. Po utkání ale musel skousnout ztrátu dvou bodů. „Je škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, když jsme 1:0 vedli. Ale musíme uznat, že soupeř po vyrovnání ožil, narostlo jim sebevědomí a my trochu vypadli z rytmu. Až na konci jsme je trochu přitlačili, ale nenašli jsme klid v koncovce,“ hodnotil Čech.

Gunners se tedy po víkendu propadli až na čtvrté místo, kde jsou jen o skóre za Manchesterem City. I přes domácí ztrátu ale mají vedoucí Liverpool stále na dostřel, protože na Reds ztrácí pouze dva body. „Chtěli jsme vyhrát, abychom zůstali na špici a dotáhli Liverpool s Chelsea, ale ten bod nakonec bereme,“ uznal Čech.

Zkušený brankář na svém webu ocenil, že si během reprezentační přestávky odpočine. „Budu mít možnost kvalitně potrénovat a bude i víc času na regeneraci,“ řekl spokojeně. „ Většina spoluhráčů odjede na reprezentační akce a zůstane nás tu hodně málo,“ uvedl a dodal: „Trénujeme normálně a jsme vždycky doplněni o hráče z rezervy, aby nás bylo dost. Tréninky jsou poměrně náročné.“

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Tottenham 1:1. Čech inkasoval jen z penalty
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud