8. listopadu 2016 • 14:10

Hráči nepřekonali bolest, zlobil se Mourinho. Dával za příklad Štěpánka?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United v neděli ve Swansea s přehledem vyhráli 3:1. Od Josého Mourinha to ale schytali ti, co s týmem na jih Walesu neodcestovali. Portugalský kouč se opřel do obránců Luky Shawa a Chrise Smallinga, kteří kvůli zdravotním problémům na poslední chvíli hrát odmítli. "Když soutěžíte, musíte umět jít na svůj limit," zlobil se Mourinho a dával za příklad svého přítele z tenisového prostředí, jehož popis může sedět i na českého bojovníka Radka Štěpánka.



Nebyl by to José Mourinho , aby si po utkání neodpustil jedovatý rýpanec. Trenéra Manchesteru United naštvali dva obránci, kteří mu na poslední chvíli vypadli ze sestavy.

Luke Shaw a Chris Smalling se necítili, aby do utkání šli, Daley Blind byl zase schopný jen jistit spoluhráče z lavičky. Mourinho tak musel postavit rezervní obranu ve složení Ashley Young, Phil Jones, Marcos Rojo a Matteo Darmian.

"Mám přítele, který je velkým tenistou. Říkal mi, že si pamatuje víc zápasů, které odehrál s bolestí, než které hrál bez ní," prohlásil po utkání Mourinho.

Zmíněným tenistou může být Radek Štěpánek , se kterým se portugalský kouč dobře zná. Svým hráčům dával českého mazáka za příklad už před čtyřmi lety v době, kdy trénoval Real Madrid.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Manchester United 1:3
Video se připravuje ...

"Jestliže čtyřiatřicetiletý sportovec, jako je Štěpánek, dokáže hrát tři dny po sobě, když se dře pro vítězství svého týmu, tak mi neříkejte, že hráči ve věku 25 nebo 26 let nemohou hrát ve středu a v sobotu," argumentoval portugalský kouč po prohře 0:1 s Betisem Sevilla, kde mu u jeho týmu chybělo dost bojovnosti.

Na mysli mu jeho český známý mohl přijít i tentokrát, když se mu nezdál přístup jeho mladých beků. "Když soutěžíte, musíte umět jít na svůj limit. Pro někoho jde o záležitost vlastní kultury. Jiný přístup já odmítám, stejně tak celý Manchester United," prohlásil 53letý kouč.

"Máme hráče, co mají problémy. Je to tak v každém sportu. To dobře vím, protože mám přátele, co působí na nejvyšší úrovni v jiných sportech. A mnohokrát nastoupí, i když nejsou stoprocentní," dodal Mourinho.

Pro Smallinga i Shawa nachystal speciální opatření. V době reprezentační pauzy většina kádru United odjela za národními týmy, zbytek hráčů dostal na pár dní volno. Ne tak zmíněná dvojice - Smalling i Shaw zůstávají v tréninkovém centru v Carringtonu, kde se individuálně chystají na další zápasy.

United přesto nedělní zápas vyšel - ve Swansea utnuli sérii čtyř zápasů v Premier League bez výhry, díky dvěma trefám Zlatana Ibrahimovice (obě branky mu nachystal Wayne Rooney ) a parádní pumelici Paula Pogby zvítězili 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud